Trei decese și 150 de cazuri de coronavirus în Italia. 12 localități din Lombardia și Veneto sunt în carantină. Român din Fombio: Practic, suntem arestaţi la domiciliu

23 februarie 2020, 12:54

Potrivit celui mai recent bilanț, sunt peste 150 de oameni infectați. Sunt și trei decese. Ultimul s-a înregistrat duminică: o femeie în vârstă, din Lombardia, care suferea de cancer și şi care a fost depistată cu noul coronavirus.

În toate orașele vizate de restricții nu intră și nu iese nimeni și toate evenimentele publice au fost anulate, inclusiv servicii religioase, meciuri de fotbal, iar Carnavalul de la Veneția se încheie cu două zile mai devreme.

Aproximativ 50 de mii de oameni au fost sfătuiți să rămână în case. Poliția și armata au fost autorizate să garanteze respectarea măsurilor restrictive.

La Milano, autoritățile au decis închiderea școlilor și universităților, au anulat adunările publice au închis unele secții ale spitalelor locale.

Roberto Speranza, ministrul Sănătăţii din Italia: Obiectivul nostru principal este să ţinem sub control, să izolăm pe cât posibil infecţiile la zonele restcţionate şi să facem tot ce putem să nu se extindă.

Se semnalează prin toate mijloacele că atunci când cineva are febră să nu meargă la spital, ci dimpotivă să cheme salvarea ca să vadă dacă e pozitiv sau negativ.

Sorin Lulelaru, român din Fombio: Practic, suntem arestaţi la domiciliu. Cel care încalcă această lege, este scris şi în acest decret, 3 luni de puşcărie. Au deschis magazinele dar nu mai este nimic înăuntru, nu mai este nici pâine, nu mai există nimic. De mâine se spune că o să le aprovizioneze.

În cele două regiuni afectate trăiesc și foarte mulți români, astfel că MAE a anunțat că la nivelul Ambasadei României la Roma a fost constituit un task force. Anunțul de la București că cei care vin de acolo vor intra în carantină 14 zile i-a descurajat pe români. Mai mult, revenirea acasă nu se justifică nici din punctul de vedere al serviciilor medicale, spune președintele unei asociații locale.

Potrivit MAE, cei care doresc totuși să se întoarcă în țară trebuie să anunțe din timp misiunile diplomatice iar cei care se confruntă cu o situație dificilă au la dispoziție mai multe numere de telefon.

Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat români care să aibă noul coronavirus.

___________________________________________________________________________

Potrivit CNN, majoritatea cazurilor sunt concentrate în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri), Veneto, Emilia Romagna și Piemonte.

Oficialii din sănătate sunt așteptați să organizeze duminică o conferință de presă pentru a actualiza datele.

Agenția italiană Ansa scrie că Attilio Fontana, președintele regiunii Lombardia, a afirmat că „din păcate”, numărul celor infectați depășește cu siguranță 100.

Potrivit acestuia, numărul celor care vor trebui să stea în carantină pentru a evita răspândirea coronavirusului „va fi foarte semnificativ”.

Potrivit lui Fontana, se caută soluții pentru bolnavi pe lângă unitățile din Milano și Piacenza, precum „spitale dezactivate sau unități hoteliere disponibile”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite