Trei copii morți în Prahova. Casa în care locuiau a fost luată de viitură. Președintele Iohannis solicită strategii pentru a preveni efectele fenomenelor meteo extreme

1 iunie 2019, 13:19

Apa a năvălit cu putere și a luat cu totul casa familiei, aflată lângă paraul Cricovu Sărat. Localnicii au găsit-o pe femeie în aval, agățată de niște salcâmi și au reușit să o scoată la mal.

Câteva zeci de minute mai târziu a fost găsit și unul dintre copii, o fetiță de 3 ani. O oră au încercat medicii să o resusciteze, dar în zadar.

Mama copiilor a fost internată în spital. Ceilalți 3 copii ai ei, luați de ape, au fost căutați până la miezul nopții când operaţiunile au fost oprite din cauza întunericului. Toată noaptea, zona a fost în pericol din cauza ploilor.

Astăzi, 2 dintre copii, o fetiță de 9 luni și un băiat, au fost găsiți de pompierii militari. Fără viață.

Viitura care a făcut prăpăd a venit de la Lapoș și a umflat Cricovul Sărat care în mod normal măsoară doar o jumătate de metru. Au fost oameni care nu au putut ieși din locuinte, iar câteva ambulanțe nu au reușit să ajungă la bolnavi. Porțiuni bune din calea ferată, în apropiere de Valea Călugărească, au fost inundate.

Peste 130 de gospodării din Prahova au fost afectate de ploile torențiale și de viituri. A fost prapăd în Valea Călugărească, Berceni, Plopu, Albești Paleologu sș Sinaia. Zeci de mașini au rămas blocate pe șosele, iar spitalul din Ploiești a fost inundat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă