Trei cetățeni ai Republicii Moldova au murit în seismul din Turcia. Este vorba de o femeie și doi copii, toți trei membri ai aceleiași familii

8 februarie 2023, 13:38

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a confirmat decesele celor trei în localitatea Hatay, a transmis Mihaela Ursu, de la Chișinău. Este vorba de o femeie în vârstă de 36 de ani și doi copii, membri ai aceleiași familii.

Reprezentanții Ambasadei spun că în regiunea afectată sunt 48 de cetățeni ai R. Moldova, dintre care 17 basarabeni au raportat că sunt în siguranță, patru persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică.

MAEIE mai informează că doi moldoveni care dețin dublă cetățenie au solicitat asistență pentru repatriere din orașul turc Malatya, la București, aceștia fiind studenți la medicină, plecați în Turcia, prin programul Erasmus, operațiunea de evacuare fiind realizată de partea română.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru: Toată lumea este într-o stare mulțumitoare, totuși sunt epuizați. Zborul a fost foarte complicat, din cauza condițiilor din Turcia, unde este aglomerație. Un prim grup pleacă la Gara de Nord, un al doilea pleacă la Otopeni. Sunt și doi cetățeni din Republica Moldova care vor pleca, prin mijloace proprii, la Chișinău.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite