Trei bărbaţi din Alba Iulia au fost arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi

DIICOT
DIICOT
8 iunie 2023, 14:53

Faptele au avut loc în perioada ianuarie – iunie 2023.  Potrivit procurorilor, inculpaţii au desfăşurat activităţi de racolare, îndrumare, transportare şi adăpostire a mai multor migranţi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu Ungaria, obținând foloase patrimoniale important.

Procurorii precizează că mijloacele folosite de suspecţi au pus în pericol viaţa, integritatea sau sănătatea migranţilor, aceştia fiind adăpostiţi, pe durata transporturilor, în cuşti metalice sudate sub şasiul autoutilitarelor. A existat un pericol evident în caz de accident de circulaţie, precum şi pericol de asfixiere de la gazele de eşapament.

Inculpaţii, care au vârstele de 28, 36 şi 37 de ani, au fost prinşi în flagrant, marţi, în timp ce transportau şase cetăţeni din Bangladesh, ascunşi într-un spaţiu special amenajat, sub podeaua unui camion destinat transportului de marfă.

Migranţii au fost preluaţi din municipiul Alba Iulia, unde se aflau cu viză legală de muncă, pentru a fi trecuţi fraudulos frontiera de stat, cu suma de 3.000 de euro pentru fiecare migrant, destinaţia finală fiind Austria.

În cadrul anchetei au fost puse în aplicare şase mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus, miercuri, arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite