Trei avioane militare franceze, interceptate de avioane de vânătoare rusești, deasupra Mării Negre

Suhoi SU-27
Suhoi SU-27
8 decembrie 2021, 18:18

Avioane de vânătoare ruse Su-27 au ”escortat deasupra Mării Negre” aparatele franceze, un Mirage-2000, un Rafale şi un avion de alimentare în zbor C-135, se precizează în comunicat. Oficialii Ministerului rus al Apărării menționează că, după ce au ”împiedicat orice încălcare a frontierei”, avioanele au revenit la bază.

Acest nou incident survine într-un moment de accentuare a tensiunilor între Moscova şi ţările occidentale, care acuză Rusia că a comasat importante efective de trupe şi echipamente la graniţa cu Ucraina, în vederea unei invazii.

Rusia neagă orice intenţie belicoasă şi acuză la rândul său ţările NATO că şi-au multiplicat ”provocările”, dând ca exemplu manevrele militare din apropierea frontierelor sale la Marea Neagră.

Ministerul de Externe rus a anunţat miercuri că a transmis ambasadei SUA la Moscova o notă de protest cu privire la manevrele ”periculoase” ale navelor şi avioanelor militare ale SUA şi NATO în apropierea frontierelor ruseşti, notează Reuters.

O purtătoare de cuvânt a MAE de la Moscova a scris pe social media că Rusia cere un dialog asupra garanţiilor de securitate şi discuţii pentru găsirea de căi în vederea atenuării tensiunilor politice şi militare.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite