Trei ani de închisoare cu suspendare pentru Carmen Dorobăț, șefa Spitalului de Infecțioase din Iași, acuzată că a primit mită de la studenți

Trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 4 ani. Este sentinţa definitivă dată de Curtea de Apel Iași în cazul lui Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. În dosar a fost condamnat și soțul ei, Gheorghe Dorobăț.

20 Noiembrie 2020, 18:35 (actualizat 20 Noiembrie 2020, 20:36) Știrile TVR |
Condamnată cu suspendare pentru mită
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În afară de pedeapsa principală, Carmen Dorobăţ a primit şi 5 ani pedeapsă complementară de interzicere a ocupării funcţiei de cadru didactic în învăţământul public şi privat. Ea și soțul ei, medicul Gheroghe Dorobăţ, au fost trimişi în judecată de DNA în 2015 pentru luare de mită.

La data comiterii faptelor, Gheorge Dorobăţ era şeful Secţiei ATI de la Spitalul de Neurochirurgie şi coordonatorul disciplinei cu acelaşi nume de la Universitatea de Medicinș din Iaşi.

Potrivit procurorilor DNA, soţii Dorobăţ ar fi primit în 2014 diferite sume de bani de la mai mulţi studenţi în vederea promovării cu note mari a examenului de Anestezie și terapie intensivă.

Gheorghe Dorobăţ a fost condamnat la 2 ani şi 3 luni închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 4 ani. De asemenea, timp de 5 ani nu are voie să predea în învăţământul public şi privat, nici să ocupe funcții publice sau de conducere. Pe durata termenului de supraveghere, inculpaţii au obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de probaţiune Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

Carmen Dorobăț a spus că a luat act de decizia justiției cu tristețe și spune că va sta la dispoziția pacienților ca și până acum.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 33°C
IASI 27°C 29°C
CLUJ 24°C 28°C
CONSTANTA 29°C 28°C
CRAIOVA 27°C 29°C
BRASOV 25°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI