Trecerile peste calea ferată nesemnalizate pun la grea încercare răbdarea șoferilor

Nervi și cozi de kilometri! Aceste este coșmarul șoferilor care se aventurează pe drumul DN17, care face legătură între Transilvania și Bucovina. De vină sunt trei treceri peste calea ferată, nesemnalizate, care pun la grea încercare răbdarea șoferilor. Modernizarea acestora a fost aprobată de curând, însă doar proiectarea va dura patru luni.

26 Iulie 2021, 18:28 (actualizat 26 Iulie 2021, 20:27) Știrile TVR |

Cele trei treceri la nivel cu calea ferată provoacă aproape zilnic ambuteiaje uriașe pe Valea Bârgăului. Pentru că nu sunt semnalizate, circulația pe DN17 este un coșmar pentru șoferi. Aceștia trebuie să oprească, să se asigure că nu vine niciun tren și abia apoi să treacă.

Cozile se întind și pe 10 kilometri. Pentru localnicii din Livezile ca să între sau să iasă din comună este o probă de răbdare de fiecare dată.

Poliția rutieră din Bistrița, care fluidizează traficul în intersecțiile aglomerate, nu poate face nimic.

Porțiunea de cale ferată dintre Bistrița și Bistrița Bârgăului este de un an în sarcina Stației CFR Bistrița. Șeful stației spune că s-a semnat un contract pentru modificarea tuturor celor trei treceri de cale ferată. Însă proiectul este de durată.

La cele trei treceri la nivel cu calea ferată vor fi montate semibariere și instalații de semnalizare. Lucrările ar putea finalizate în această iarnă.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI