Trecere de pietoni periculoasă, în Galați. În ultima lună și jumătate, doi oameni au ajuns la spital după ce au fost loviți pe zebră de șoferi neatenți

Trecere de pietoni cu pericole
Trecere de pietoni cu pericole
18 august 2021, 18:58

Trecerea de pietoni se află pe strada Traian din Galați și ar putea fi inclusă pe lista neagră a celor mai periculoase pentru pietoni. Se află aproape de ieșirea din oraș, spre Drumul Național 26, iar șoferii încearcă să scape din aglomerație și calcă pedala de accelerație, fără să le pese de urmări.

Deși există o limitare de viteză la 50 km la oră, iar trecerea de pietoni este supraînălțată, puțini șoferi respectă regulile de circulație, iar pentru pietoni este o adevărată aventură să treacă dintr-o parte în alta a străzii.

În fiecare an, au loc accidente grave. Ultimele două au fost surprinse de o cameră video montată în zonă. Unul s-a petrecut chiar în această dimineață.

Cms. șef Gabriela Costin – purtător de cuvânt IPJ Galați: Victima, o femeie de 51 de ani, fiind acroșată de un autoturism în timp ce traversa strada pe marcajul pietonal. În urmă cu aproximativ o luna, în aceeași zonă s-a produs un alt accident rutier cauzat de neacordarea de prioritate pietonilor.

În ambele cazuri, șoferii s-au ales cu dosar penale pentru vătămare corporală din culpă și li s-au reținut permisele de conducere. Dar chiar și așa, pericolul rămâne.

Ovidiu Matache, purtător de cuvânt Primăria Galați: Acea trecere de pietoni este semnalizată și marcată conform tuturor normativelor, iar pe viitor ne dorim chiar semaforizare.

De la începutul anului, polițiștii de la Biroul Rutier Galați au suspendat 230 de permise de conducere numai pentru neacordare de prioritate, cu 70 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite