Tratamente tot mai eficiente în lupta cu coronavirusul. Scheme adoptate de medicii români dau rezultate promițătoare

27 aprilie 2020, 21:29

Medicii români care tratează pacienții cu COVID-19 au început să acumuleze experiență și au acces la tot mai multe studii internaționale. Așa au văzut că mulți pacienți dezvoltau cheaguri la nivelul vaselor mici de sânge, care apoi afectau organele vitale.

Dr. Virgil Musta, șef secție, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Timișoara: Prin necropsia persoanelor decedate s-a observat că foarte mulți dintre ei aveau plămânii blocați de cheaguri. Apar infarcte sau tulburări cardio-vasculare, apar accidente vasculare cerebrale și la tineri„.

În spitalele de boli infecțioase din Timișoara și București, pe lângă tratamentul antiviral și antiinflamator stabilit prin protocolul național, pacienții primesc și anticoagulante.

La Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, de exemplu, din aproape 800 de bolnavi confirmați cu coronavirus, doar 15 au murit.

Medicii români plecați să îi ajute voluntar pe colegii din Italia spun că aceeași schemă de tratament a fost introdusă de curând și în peninsulă.

Mai multe mărturii, în materialul VIDEO

Medicii atrag atenția că nu există tratament profilactic pentru noul tip de coronavirus, iar oamenii trebuie să poarte în continuare măști și mănuși și să respecte măsurile de distanțare socială.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă