Trasee turistice și culturale, promovate cu bani europeni, prin PNRR. Revine în prim plan problema drumurilor proaste

20 august 2022, 19:32

Monument UNESCO, Satul Prejmer, aflat la doar 16 kilometri de Brașov, a fost inclus pe lista traseelor turistice dedicate gospodăriilor tradiționale.

Casele ridicate aici de sași în urmă cu mai bine de un secol, cetatea și peisajele de basm atrag anual mii de turiști din toată lumea.

Pe lista oficială a obiectivelor turistice se află și Mărginimea Sibiului. Este inclusă în traseul gastronomiei tradiționale, datorită brânzei frământate în burduf, a balmoșului ciobănesc și a pâinii pe care localnicii le pregătesc după rețete moștenite din generație în generație.

Cu o istorie de peste 500 de ani, Castelul Corvinilor din Hunedoara este inclus în traseul castelelor ce merită vizitate, alături de alte 18 astfel de edificii.

Guvernul va promova cu 10 milioane de euro, bani europeni din PNRR, 12 trasee turistice. Vor fi amplasate indicatoare pentru a semnala cele peste 300 de castele, cetăți, gospodării tradiționale, biserici și mănăstiri incluse în aceste circuite.

În plus, va fi dezvoltată o aplicație digitală, „România atractivă”, unde turiștii vor găsi informații și imagini cu obiectivele promovate. 200 dintre acestea vor fi reabilitate cu 103 milioane de euro, tot prin PNRR.

Deși traseele sunt stabilite, marea problemă o reprezintă tot drumurile proaste, care îi țin pe turiști la distanță.

Licitația pentru achiziția serviciilor de promovare a celor 12 rute turistice și culturale a fost deja lansată de Ministerul Proiectelor Europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani