Tranzacție record la bursa din New York: Elon Musk vinde acțiuni în valoare de 5 miliarde de dolari

Elon Musk
Elon Musk
2 septembrie 2020, 14:28

Tesla vrea să vândă acţiuni de până la 5 miliarde de dolari. Suma reprezintă cea mai mare ofertă de la listarea companiei pe bursa de la New York.

Potrivit presei internaționale, reprezentanții companiei au anunțat că vor vinde acţiuni „din când în când” la preţurile din piaţă. Producătorul american de maşini electrice a anunţat că acţiunile vor fi vândute doar pe baza directivelor de la Tesla.

„Vrem să folosim veniturile nete din această ofertă, dacă vor exista, pentru a ne consolida bilanţul, dar şi în scopuri corporative generale”, au explicat reprezentanții companiei.

La începutul săptămânii, preţul acţiunilor Tesla era cu 500% mai mare faţă de nivelul înregistrat în urmă cu un an și jumătate. De asemenea, în ultimul an, acţiunile Tesla s-au apreciat cu 1.004%. Asta în timp ce indicele S&P 500, al celor mai mari companii americane listate (în funcţie de valoare), a crescut cu doar 20%.

Valorea de piaţă a companiei a ajuns la 464,3 miliarde de dolari. Elon Musk, directorul general Tesla, este în top 5 cei mai bogaţi miliardari din lume, cu o avere de 115 miliarde de dolari.

sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite