Tranzacția KazMunayGas-China Energy Company Limited, aprobată de autoritățile române.Compania chineză,acționar majoritar la fostul Rompetrol

Compania CEFC China
Compania CEFC China
27 iulie 2017, 12:42

„Finalizarea tranzacției va permite stabilirea unei baze solide de cooperare între KMG și CEFC, facilitând extinderea ulterioară a companiei KMGI în Europa de Est și de Vest, dar și în alte regiuni ale lumii”, a subliniat Zhanat Tussupbekov, CEO al KMG International.

„Acest joint venture va beneficia de potențialul resurselor energetice din Kazahstan și de resursele financiare ale Chinei, pentru extinderea activităților în contextul proiectului global ‘One belt, one road’. (…) O atenție deosebită va fi acordată proiectelor din România, fiind statul în care Grupului KMGI deține principalele active. În concluzie, trebuie remarcat faptul că acest proiect global va avea efecte multuplicatoarea în economiile țărilor participante — România, Kazahstan, China — precum și un impact social pozitiv”, a adăugat Tussupbekov.

În decembrie 2016, a fost semnat acordul între KMG și CEFC privind vânzarea pachetului de 51% din acțiunile Grupului KMGI, care deține și desfășoară activități de rafinare, comercializare și distribuție țiței și produse petroliere prin rețeaua proprie de benzinării Rompetrol în România, Bulgaria, Moldova, Georgia, precum și prin intermediul partenerilor săi din regiunea Mării Negre.

Compania CEFC a primit, recent, acordul din partea Consiliului Suprem de Apărare a Țării și confirmarea Consiliului Concurenței pentru finalizarea tranzacției de preluare a pachetului majoritar de acțiuni al KMG International. Aprobările primite din partea autorităților abilitate din România reprezintă o etapă importantă în derularea procedurilor tranzacției, care poate fi încheiată în această toamnă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite