Transportul în comun, blocat la Constanța. Șoferii au refuzat să iasă pe trasee nemulțumiți de valoarea primei de Crăciun

20 decembrie 2019, 11:14

De dimineață, la Constanța niciun autobuz nu a ieșit pe poarta societății de transport public. Constănțenii au stat degeaba în stații pentru cu nu știau de grevă.

S-a ajuns într-o astfel de situație pentru că toți cei 130 de șoferi de pe tură au decis să nu mai iasă pe traseu, nemulțumiți că prima de Crăciun este în valoare de 330 de lei și că le-a fost acordată sub formă de vouchere și nu în bani.

ACTUALIZARE Edilul a acceptat să se întâlnească cu liderii de sindicat și a cedat revendicărilor. Angajații societății au primit pe lângă cei 330 de lei bonuri valorice și o primă de 170 de lei. Astfel, după 9 ore și jumătate, protestul a încetat, iar primele autobuze s-au pus în mișcare.

ACTUALIZARE Revoltat, primarul a anunțat că protestul este ilegal, pentru că nu a fost asumat de niciun sindicat și, mai mult, este nejustificat.

ACTUALIZARE Dacă sunteți în Constanța este bine să știți că transportul în comun este blocat în aceasta dimineață. Motivul, refuzului șoferilor de a ieși pe trasee.

Conducerea Societății de transport în comun a discutat cu reprezentanții conducătorilor auto, însă aceștia continuă protestul spontan.

Potrivit unor surse din rândul șoferilor, refuzul acestora de a ieși pe trasee a fost generat de valoarea primei de Crăciun, pe care o consideră prea mică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite