Transportatorii suspendă protestele anunțate pentru miercuri

Transportatorii suspendă protestele
Transportatorii suspendă protestele
12 decembrie 2017, 21:05

Protestul a fost suspendat. Toate doleanțele au fost rezolvate de Ministerul Transporturilor„, a precizat Comuși.

La începutul acestei săptămâni, COTAR anunța că aproximativ 35.000 de transportatori de persoane vor protesta, miercuri, în București și în marile orașe din țară, împotriva pirateriei și evaziunii fiscale.

Transporturile rutiere aduc anual 4,7% din PIB, dar autoritățile statului tolerează pirateria, astfel încât România să piardă încă 4,7% din PIB, numărul celor care fac piraterie fiind aproape egal cu cel al transportatorilor autorizați. În curând, România va pierde și procentul de 4,7% din PIB adus de transportatorii autorizați, din cauza concurenței neloiale și a pirateriei tolerate de autorități în ultimii șapte ani, pentru că cei care respectă legea vor da faliment. Nu înțelegem cum pregătește Guvernul OUG pentru a-i condamna penal pe cei care nu plătesc taxele și impozitele, din moment ce în România vorbim deja despre fenomenul numit ‘uberizare’ — fenomen tolerat și susținut de Guvern prin lipsa oricăror acțiuni care l-ar putea opri„, se arăta în comunicatul COTAR din 11 decembrie.

Reprezentanții COTAR susțin că acest fenomen nu se referă exclusiv la firma Uber, ci la toate afacerile neautorizate care se ascund în spatele unor platforme digitale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite