Criza de la frontiera Poloniei cu Ucraina se agravează. Transportatorii polonezi se plâng de concurență neloială

18 noiembrie 2023, 21:03

Aproape trei mii de camioane ucrainene sunt blocate la granița cu Polonia. Transportatorii polonezi vor ca autoritățile să revină la sistemul de permise, la care s-a renunțat imediat după începerea războiului declanșat de Rusia. Firmele de transport din Polonia se plâng de concurența neloială și de scăderea drastică a încasărilor – penru că firmele ucrainene pot acum face transporturi în interiorul Poloniei.

Marek Okrynski, proprietar companie de transport, Polonia: Solicităm reintroducerea permiselor pentru transporturi comerciale. Când a început războiul, Polonia şi U.E. au decis să le elimine. Dar, să ne aducem aminte, am gândit cu inima. Nimeni nu s-a gândit la consecinţele asupra firmelor.

Sunt lăsate să treacă doar camioanele cu marfă perisabilă și autoturismele.

Transportatorii ucraineni sunt revoltați și spun că polonezii încep să se comporte la fel ca rușii: Fraţii noştri polonezi sunt la fel ca fraţii noştri ruşi.

Transportul liber, fară permise de intrare, este în vigoare până în iunie anul viitor. Comisia Europeană condamnă gestul transportatorilor și atrage atenția că blocada este ilegală. Negocierile dintre Ucraina și Polonia pentru rezolvarea crizei de la frontiera au eșuat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite