Transportatorii din Spania au intrat în cea de-a 10-a zi de grevă. Și pescarii s-au alăturat protestelor

23 martie 2022, 07:34

Ceea ce a început ca un protest al unui grup minoritar de transport de marfă s-a extins la o grevă generalizată pe măsură ce s-au alăturat transportatori din întreagă țară. Principala revendicare este intervenția Guvernului pentru diminuarea prețului la pompă.

Raquel Planchuelo, reprezentantul transportatorilor Atradis: 500 de milioane de euro poate părea mult în ochii opiniei publice, dar dacă analizezi câți șoferi și câte camioane sunt suma pentru fiecare camion este ridicolă.

În Spania sunt în jur de 360 de mii de transportatori care asigura 95% din lanțul de aprovizionare la nivel național și 75 la sută din exporturile în Europa.

Defonso Gamez, preşedintele Asociaţiei transportatorilor din Navarra: Pentru noi, sprijinul financiar pe care l-au dat celelalte țări europene ni se pare insuficient.

Și fermierii și pescarii sunt nemulțumiți de creșterea prețurilor. Motorina pentru agricultură s-a triplat față de anul trecut. În porturile de la marea mediterană 9000 de ambarcațiuni au rămas la mal, iar pescarii au mărșăluit pe străzi.

Pescarii susțin că nu vor mai putea ieși în larg dacă nu scade prețul combustibilului cu minim 35 de cenți.

 

Cea mai importantă revendicare este scăderea taxelor la combustibil la fel ca în Franța, Islanda, Italia și cum vor face în Portugalia. La fel trebuie să facem și noi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă