VIDEO TELEJURNAL

Transport în condiţii nesigure. Locuitorii din Ilfov sunt condamnaţi să meargă doar cu microbuzele private

Bucureştiul a rămas mult în urma marilor capitale europene, la capitolul transport în comun. Mai ales când vine vorba despre legăturile cu zonele limitrofe. Traseele sunt controlate de firme private, care-i transportă pe oameni în condiţii nesigure, cu microbuze supra-aglomerate şi neîntreţinute. Înfiinţarea unei linii publice este, deocamdată, în stadiu de proiect. Dar ar trebui să devină realitate în următorii...13 ani.

10 Martie 2017, 20:28 (actualizat 10 Martie 2017, 20:42) |
Promisiuni pentru un transport civilizat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Firmele private de transport fac legea pe ruta Pipera-Tunari. Şi oferă un regim greu de suportat pentru pasagerii care călătoresc din Voluntari spre Capitală şi retur: înghesuială de nedescris, mirosuri insuportabile, mizerie şi microbuze vechi. Toate, contra cost, însă, de cele mai multe ori, fără bilet.

Călătorii nu au încotro. Pentru că autobuzele primăriei opresc la o distanţă considerabilă faţă de prima staţie de metrou.

În sudul Capitalei, găsim alţi operatori privaţi de transport. Dar aceleaşi probleme pentru călătorii care vor să meargă în Popeşti Leordeni, Berceni şi Vidra.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov spun că responsabilitatea revine Ministerului Transporturilor.

Întrebaţi dacă au cunoştinţă despre condiţiile în care sunt nevoiţi să călătorească cei din judeţul Ilfov, reprezentanţii Ministerului Transporturilor au evitat să ne răspundă. Ne-au precizat doar că vor iniţia nişte acţiuni de control.

Control care ar trebui să vizeze inclusiv facilităţile pentru accesul pasagerilor cu nevoi speciale.

Pentru o linie de transport publică şi condiţii decente de călătorie între Capitală şi localităţile învecinate din Ilfov, mai avem de aşteptat până în 2030. Este termenul-limită prevăzut în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI