Transport gratuit pentru elevii din Capitală. Părinții se plâng că procedura de obținere a abonamentului este greoaie

11 februarie 2019, 17:51

Sunt nevoiți să semneze în numele copilului un formular pentru prelucrarea datelor personale și mai mult decât atât, trebuie să fie de acord ca pe carnetul de elev al copilului, să fie trecut CNP-ul. Cei care refuză acest lucru, nu beneficiază de abonamente gratis. STB spune că aceasta este procedura.

Toți elevii din învățământul preuniversitar care învață la o școală din Capitală pot circula gratuit cu autobuzele și tramvaiele. Și elevii care locuiesc în județul Ilfov, beneficiază de aceleași drept.

Potrivit  Primăriei generale, abonamentul se obține numai în baza adeverinţei doveditoare sau a carnetului de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate/autorizate pentru anul în curs şi copie după certificatul de naştere. În teorie.

În practică, părinților li se cere să completeze și un formular pentru prelucrarea datelor și personale dar și acordul ca pe carnetul de elev, să fie trecut Codul numeric personal al copilului. Cei care refuză să facă acest lucru nu beneficiază de gratuitate.

Reprezentanții Societății de Transport București ne-au transmis că menționarea CNP-ului pe carnetul de elev are ca scop eliminarea confuziilor în ceea ce privește identificarea persoanei care beneficiază de gratuitate.

Într-un răspuns dat Știrilor TVR, Autoritatea Națională de Supraveghere a datelor cu caracter personal precizează că STB este îndreptățită să prelucreze astfel de date dar specifică totuși că vor verifica unele aspecte pentru a se asigura că legea nu este încălcată.

ONG-urile din domeniul protecției copiilor sunt de părere ca procedura este totuși una greoaie.

În acest moment, în scolile din Capitală învață 248.000 de elevi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite