Transformarea unui parc din Cluj-Napoca stârnește nemulțumirea a mii de locuitori. Proiectul prevede tăierea arborilor bolnavi. Activiștii de mediu cer păstrarea copacilor cu coronament bogat

Proiectul Primăriei Cluj-Napoca de a moderniza parcul "Ștefan cel Mare" îi nemulțumește pe cei mai mulți dintre clujeni. Peste 3.600 de oameni au semnat, în numai 3 zile, o petiție pentru a stopa tăierile arborilor din spațiul verde situat în spatele clădirii Teatrului Național. Mai mult, activiștii se tem că în locul copacilor sănătoși, o firmă va planta alții, cum s-a întâmplat de multe ori în oraș. Pe de altă parte, primarul Emil Boc dă asigurări că numai arborii bolnavi vor fi eliminați.

22 Octombrie 2020, 11:34 (actualizat 22 Octombrie 2020, 11:44) |
Proiect controversat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea parcului ”Ștefan cel Mare”.

Proiectul prevede eliminarea arborilor și arbuștilor degradați și înlocuirea lor cu unii noi, precum și modernizarea aleilor.

Activiștii de mediu se tem că arbori sănătoși vor fi înlocuiți de copaci tineri și au lansat o petiție online, care a strâns peste 3.600 de semnături.

Prin petiție, oamenii cer municipalității să modifice proiectul, astfel încât copacii existenți, mai ales cei cu un coronament bogat, să fie păstrați, iar pavările și asfaltările să fie păstrate la un minim necesar, cu maximizarea spațiilor verzi.

În parc există 30 de arbori, însă primarul Emil Boc promite că niciun copac sănătos nu va fi tăiat.

Valoarea proiectului depășește suma de 15 milioane de lei, iar termenul de execuție este de 12 luni.

Denumit și Mica Promenadă, parcul a fost amenajat pentru prima dată în anul 1885.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 8°C
IASI 6°C 5°C
CLUJ 1°C 1°C
CONSTANTA 12°C 9°C
CRAIOVA 3°C 10°C
BRASOV 9°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI