Transfăgărășan și Transalpina se închid până anul viitor, după un sezon prelungit. Meteorologii anunță ninsori

16 noiembrie 2022, 21:35

A fost ultima zi din acest an când s-a mai circulat pe Transalpina și Transfăgărășan. De joi dimineață traficul pe cele două șosele va fi închis, pentru că în zonă sunt anunțate ninsori.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că traficul va fi restricționat pe Transalpina între Rânca şi Obârşia Lotrului, iar pe Transfăgărşan, între Piscu Negru şi Bâlea. Autoritățile vor să evite riscul unor accidente grave.

Mâine dimineață la ora 7 drumarii vor așeza aici două blocaje de beton care vor bloca accesul pe zona înaltă de pe Transalpina, dar și indicatoare care să informeze șoferii să șoseaua s-a închis.

Anul acesta turiștii au profitat din plin de cele mai pitorești drumuri din România, pentru că accesul a fost prelungit.

Până la jumătatea anului viitor DN 7C între Bâlea și Piscul Negru rămâne închis traficului rutier. Aici sus, la 20000 de metri, se va ajunge doar cu telecabina.

Cele două şosele au rămas deschise cu două săptămâni mai mult decât în alți ani, datorită toamnei blânde, fără precipitații. Iar hotelierii din zonă au mai recuperat astfel din pierderile pe care le-au avut în ultimii 2 ani.

”A fost un sezon foarte bun, lung din punct de vedere al al climei, față de anul trecut. Așteptăm sezonul de iarnă, să vină turiștii la schi”, anunță Traian Cornea, hotelier.

Meteorologii avertizează că în zilele următoare, vremea se va răci accentuat, iar precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă