Transalpina Ski Resort, o destinație și pentru Paști. Autoritățile locale se pregătesc pentru a-i primi pe turiști

26 martie 2021, 12:25

Sezonul de schi a început târziu la Voineasa, în luna ianuarie, însă administratorul unuia dintre cele mai spectaculoase domenii schiabile din România crede că zăpada căzută acum la munte le va permite turiştilor să practice sporturi de iarnă aici inclusiv de Paşti.

Stratul de zăpadă măsoară între 50 şi 100 de centimetri în golul alpin şi, datorită poziţionării sale pe versantul nordic al Munţilor Latoriţa, în apropierea lacului Vidra, zăpada persistă pe Transalpina Ski Resort până în luna mai.

Domeniul schiabil aparţine Primăriei Voineasa, însă autorităţile judeţene se declară interesate să contribuie la dezvoltarea turismului local.

După o vizită pe pârtia de schi, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea anunţă că ia în calcul să finanţeze amenajarea unui drum de la baza pârtiei până pe Vârful Bora, astfel încât turiştii să poată urca pe munte şi vara.

Transalpina Ski Resort are o lungime de aproximativ 6 kilometri, iar turiştii pot urca cu ajutorul instalaţiilor pe cablu până la cota 2000, pe Vârful Bora.

Datorită peisajului spectaculos, pe pârtia de la Voineasa au ajuns în acest sezon nu doar împătimiţii sporturilor de iarnă, ci şi mii de turişti care au căutat o oază de relaxare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă