Transalpina și toate porturile de la Marea Neagră au fost închise din cauza condițiilor meteo

7 octombrie 2017, 14:14

La munte, e vreme ca de miez de iarnă. Un bărbat de 50 de ani a murit în zona Jepii Mici. A fost observat de nişte turişti, care au sunat la 112. Salvamontiştii l-au găsit într-un loc în care zăpada are aproape un metru iar vantul bate cu aproape 100 de km pe oră. Era în comă, îngheţat şi nu a mai putut fi salvat.

Şoseaua Transalpina a fost închisă temporar, între Rânca si Obârșia Lotrului din cauza ninsorii. Şoferii sunt sfătuiţi să-şi echipeze maşinile de iarnă dacă merg la munte. Iar turiştii, să evite drumeţiile montane sau să fie echipaţi corespunzător.

Avertizările meteo de vreme rea au pus pe jar autorităţile din Constanţa. Rigolele din oraş au fost curăţate, iar în zonele inundabile au fost montate diguri de protecţie.

Meteorologii au anunţat că, în Dobrogea, viteza vântului va ajunge la 90 de km pe oră şi vor fi precipitaţii abundente. Autorităţile au luat măsuri pentru a interveni prompt în caz de nevoie.

În Constanţa, furia naturii a pus la pământ câţiva copaci.

Din cauza furtunii de pe mare, dar şi a valurilor înalte, toate porturile de la Marea Neagră au fost închise, iar manevrele portuare au fost întrerupte.

Codurile portocalii de ploi, vânt şi nonsoare, din jumătatea sudică a ţării, sunt valabile până mâine, la ora 15.oo.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă