Trandafirul, de la simbol al războiului sau medicament la mesagerul iubirii. 12 iunie este Ziua Mondială a Trandafirului Roșu

Trandafirul, un simbol al dragostei, o floare frumoasă și parfumată. Nu este de mirare că este sărbătorit la nivel mondial. Ziua Trandafirului Roșu este o bună ocazie pentru grădinari, florării și romantici să se bucure de această floare în toată splendoarea sa.

12 Iunie 2021, 08:20 (actualizat 12 Iunie 2021, 08:22) | Magda Manea |
Trandafir
Trandafir
Trandafiri roșii
Trandafir
Trandafir
Trandafir roșu

Când vine vorba de trandafiri, variantele sunt multe, dar cu această alegere vine și o mare responsabilitate. Dacă te gândești să oferi această floare unei doamne care are cunoștințe în domeniu, trebuie să fii atent la trandafirii pe care îi alegi.

Trandafirul este simbolul pasiunii și iubirii, dar sunt și excepții, cum ar fi soiul Rosa violet Carson, care este adesea asociat cu moartea.

Întrebarea pe care majoritatea oamenilor par să o aibă în acest moment este cum poate avea o floare atât de multă putere.

(w500) Trandafiri

Din toate constantele timpului, cea care pare să fi durat cel mai mult, este aceea că bărbații nu se descurcă foarte bine când vine vorba de transmiterea emoțiilor. Cu timpul, trandafirii au devenit un fel de dispozitiv de comunicare pentru bărbații care doresc să spună ceva frumos, fără să fie nevoiți să rostească cuvinte. De fapt, se pare că trandafirul este cea mai timpurie formă de Snapchat.

Legenda trandafirului

Legenda trandafirului spne că încă de la crearea lui a fost destinat să fie cea mai frumoasă și specială floare de pe pământ. Se spune că, zeița florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, care îi era foarte dragă. În amintirea ei a apărut pe pământ o floare fără pereche în lume, trandafirul.

Chloris a cerut ca fiecare dintre zei să-i dăruiască câte ceva din calitățile lor.

Afrodita i-a dat frumusețea, Dyonissos i-a dăruit parfumul, cele 3 grații i-au oferit strălucirea, farmecul și veselia, Vântul de primăvară, Zephyr, a îndepărtat norii pentru ca Apollo să-l lumineze și să-l ajute să înflorească.

Ares i-a dat spinii, pentru ca trandafirul să-și poată apăra frumusețea.

(w380) Trandafir

Ziua Mondială a Trandafirului Roșu

Nu se știe când a început sărbătoarea trandafirului la nivel mondial, dar se cunoaște motivul.

Ziua Trandafirului Roșu a făcut parte din sărbătorile îndrăgostiților, dar din motive necunoscute, în urmă cu zece ani trandafirul a început să aibă propria zi.

Primele date pe care le avem despre cultivarea trandafirilor sunt din urmă cu 5000 de ani și vin din estul îndepărtat. Cultivarea trandafirilor a început în China, dar în curând și-a găsit drumul spre Roma și Grecia.

Se crede că trandafirii au fost văzuți ca o muză de lux și distribuiți printre bogați care le-ar da apoi artiștilor pentru a-i inspira.

(w500) Trandafir

La fel ca majoritatea plantelor din această perioadă, trandafirii și-au găsit drumul în medicina vremii.

Dacă înaintăm în timp, vom vedea curând că trandafirii au început ca simbol al speranței, păcii și iubirii pentru a deveni un simbol al războiului.

În Anglia, în timpul secolului al XV-lea, a existat un cunoscut război, trandafirul a fost folosit ca simbol al ambelor tabere.

În timp ce acum trandafirul reprezintă iubirea, în secolul XV a dat numele Războiului celor Două Roze.

În timp ce lumea se automatizează, tehnologia este prezentă în aproape toate domeniile, trandafirul rămâne simbolul romantismului.

Indiferent dacă este Ziua Îndrăgostiților sau Ziua Trandafirului Roșu, ar trebui să încercați să faceți lucrurile cât mai speciale și minunate pentru persoana pe care o iubiți.

Cum putem sărbători Ziua Trandafirului Roșu

Putem vizita o grădină cu trandafiri unde sunt prezentate specii exotice minunate.

Putem petrece timp în propria grădină, bucurându-ne de parfumul propriilor trandafiri roșii.

Pe de altă parte, ne putem folosi de această zi pentru a arăta cuiva cât de mult ne pasă.

Indiferent dacă este vorba despre cineva special, un membru al familiei, a-i arăta că ne pasă nu este niciodată un lucru rău. Pentru a face ziua specială, mergi acasă cu un trandafir roșu și oferăi persoanei dragi o seară minunată.

Când vine vorba de sărbători ale pasiunii și iubirii, niciodată nu putem avea prea multe. Așadar, dacă nu ați sărbătorit Ziua Trandafirului Roșu până acum, atunci anul acesta ar putea fi un început.

La urma urmei, Ziua Trandafirilor Roșii devine din ce în ce mai populară cu fiecare an care trece.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 13°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 12°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI