Tramvaiul 5 reintră în funcţiune, de vineri, după mai bine de cinci ani. Linia unește centrul Capitalei cu Aeroportul Băneasa

Traseul tramvaiului 5
Traseul tramvaiului 5
15 iunie 2022, 16:29

La solicitarea Primăriei Municipiului Bucureşti, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a dispus repunerea în funcţiune a liniei de tramvai 5, pe traseul Piaţa Sfântul Gheorghe – Piaţa Băneasa. (…) Reintroducerea liniei 5 de tramvai are ca scop creşterea capacităţii de transport a călătorilor, precum şi folosirea în transportul public bucureştean a mijloacelor nepoluante„, informează PMB.

Tramvaiele vor circula la un interval de 8-10 minute pe următorul traseu: terminal „Piaţa Sf. Gheorghe”, Calea Moşilor, Str. Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascăr, Bd. Dacia, Str. Alecu Russo, Str. Tunari, Str. Barbu Văcărescu, Str. Cpt. Aviator Alexandru Şerbănescu, Bd. Aerogării, staţia „Piaţa Băneasa” şi retur.

Linia 5 va fi operată cu tramvaie bidirecţionale şi va avea capătul la „Piaţa Băneasa”, până la finalizarea buclei de întoarcere de la Bulevardul Aerogării.

”Astăzi se fac ultimele lucrări pentru ca tramvaiele liniei 5 să fie repuse în circulație, începând de vineri, 17 iunie 2022”, anunță, pe facebook, viceprimarul general Stelian Budjuveanu.

”Vom folosi sistemul cu tramvaie dublu cap – care a fost utilizat pe linia 55. În cursul zilei de azi se finalizează lucrările de montaj, iar de mâine se fac primele probe cu tramvaiul pe șine.

Linia 5 va funcționa cu 10 tramvaie, de luni până vineri și cu șase tramvaie în zilele de weekend.”, mai anunță Budjuveanu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite