Training IT&C pentru profesori. Aceștia învață cum să predea cu ajutorul Microbiților și a programului gratuit Make Code

25 iunie 2019, 11:06

Este nevoie, așadar, de și mai multe cadre didactice, care să îi învețe pe copii noțiuni ce ţin de tehnologia informației. Fundația EOS, în parteneriat cu Microsoft și cu ministerul Educației, a început o serie de cursuri acreditate pentru profesori, ținute cu sprijinul Caselor Corpului Didactic din 40 de județe, astfel încât aceștia să poată preda folosind metode și resurse adaptate copiilor de gimnaziu.

47 de profesori din întreaga țară au învățat la un astfel de curs cum să predea cu ajutorul Microbiților și a programului gratuit Make Code.

România face salturi mari. Asta se vede şi în workshop-ul de astăzi; sunt profesori extraordinari îşi dezvoltă aptitudinile pentru elevii lor, asigurându-se că aceştia sunt bine pregătiţi pentru viitor.

Microbit este un microdispozitiv care îl atrage pe copil către calculatoare, pentru că este o modalitate fizică prin care ei interacţionează cu tehnologia şi pot vedea „programarea” încă de la primele încercări.

Acesta este uşor de folosit şi oricine îl învaţă în câţiva paşi. Partea bună este că sunt disponibile foarte multe resurse pentru profesori şi sunt încă la început.

Microbit este calea uşoară prin care profesorii pot învăţa un limbaj de programare şi îl pot transmite mai departe elevilor.

MakeCode este o platformă online, accesibilă din browser, astfel, studenţii o pot accesa de pe orice dispozitiv printr-o adresă web şi pot începe programarea imediat, apoi pot descărca programul creat pe dispozitivul fizic care trebuie programat, suportând până la şase terminale, aici fiind inclus şi Microbit-ul.

Dar sunt suportate şi alte dispozitive care pot fi programate folosind MakeCode.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite