Trainice, confortabile, cu o arhitectură modernă și prietenoase cu mediul. Francezii experimentează viața în containere

14 iunie 2022, 21:35

Gautier Bianchi, întreprinzător:Aici aveţi un apartament de 5 camere de 110 metri pătraţi, aici de două camere de 56 metri pătraţi şi aici este modelul standard, 84 metri pătraţi pentru 3 camere„.

Gautier Bianchi construiește containere pe un teren de 8 mii de pătrați în Montégut, în Departamentul Gers, din sud-vestul Franței, teren pe care l-a cumpărat în urmă cu 6 ani.

Abordarea este mai ecologică pentru că, trebuie să ştiţi, aceste containere sunt adesea abandonate în ocean. Este dezastruos„, avertizează Bianchi.

Jerome Salamens, primar în Montégut:Ar fi o greşeală să nu includem aceste case în politica locală de locuinţe„.

Locuințele amenajate în containere scoase din uz sunt o soluție la actuala criză de materii prime și forță de muncă, iar chiriile sunt accesibile pentru piața locală: 500 de euro pentru un apartament de două camere și 800 de euro pentru unul de 4 camere.

Alexandre Antunes, chiriaş:Locuinţele tradiţionale sunt destul de riscante pentru chiriaşi, există multe întârzieri în livrări şi în ceea ce priveşte calitatea manoperei – este din ce în ce mai puţin bună din cauza costului materialelor„.

Claire Mesnier, chiriaşă:Fiica mea crede că este minunat, foarte inovator. Problema e că acest tip de containere nu are loc într-un mediu rural ca aici. Nu are sens, în comparaţie cu locuinţele din Gers„.

Costul unui container este de aproximativ 4 mii de euro. Gautier Bianchi spune că primele locuințe vor fi gata la începutul anului viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Să fii proprietar de locuință, un lux tot mai greu de permis în România

Case vândute pe mărunțiș. În Croația, o locuință la țară costă 13 eurocenți