Trainice, confortabile, cu o arhitectură modernă și prietenoase cu mediul. Francezii experimentează viața în containere

În Franța apar întreprinzători care cumpără terenuri și care construiesc, din containere, adevărate cartiere de locuințe. Casele au o arhitectură modernă, respectă mediul, nu costă mult și răspund tuturor exigențelor legate de confort. Ideea ar putea fi preluată la scară mai largă și reprezintă o soluție pentru criza locuințelor nu numai din Franța, ci și din alte țări.

14 Iunie 2022, 21:35 Știrile TVR |

Gautier Bianchi, întreprinzător: "Aici aveţi un apartament de 5 camere de 110 metri pătraţi, aici de două camere de 56 metri pătraţi şi aici este modelul standard, 84 metri pătraţi pentru 3 camere".

Gautier Bianchi construiește containere pe un teren de 8 mii de pătrați în Montégut, în Departamentul Gers, din sud-vestul Franței, teren pe care l-a cumpărat în urmă cu 6 ani.

"Abordarea este mai ecologică pentru că, trebuie să ştiţi, aceste containere sunt adesea abandonate în ocean. Este dezastruos", avertizează Bianchi.

Jerome Salamens, primar în Montégut: "Ar fi o greşeală să nu includem aceste case în politica locală de locuinţe".

Locuințele amenajate în containere scoase din uz sunt o soluție la actuala criză de materii prime și forță de muncă, iar chiriile sunt accesibile pentru piața locală: 500 de euro pentru un apartament de două camere și 800 de euro pentru unul de 4 camere.

Alexandre Antunes, chiriaş: "Locuinţele tradiţionale sunt destul de riscante pentru chiriaşi, există multe întârzieri în livrări şi în ceea ce priveşte calitatea manoperei - este din ce în ce mai puţin bună din cauza costului materialelor".

Claire Mesnier, chiriaşă: "Fiica mea crede că este minunat, foarte inovator. Problema e că acest tip de containere nu are loc într-un mediu rural ca aici. Nu are sens, în comparaţie cu locuinţele din Gers".

Costul unui container este de aproximativ 4 mii de euro. Gautier Bianchi spune că primele locuințe vor fi gata la începutul anului viitor.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 22°C 27°C
CLUJ 25°C 24°C
CONSTANTA 29°C 28°C
CRAIOVA 26°C 26°C
BRASOV 22°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI