Traian Berbeceanu spune că Bucureștiul nu intră în carantină. Prefectul Capitalei: Respectând măsurile actuale, evităm să luăm măsuri mai dure

9 decembrie 2020, 13:20

Bucureștiul nu va intra în carantină, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, după o ședință pe tema evoluției epidemiei de COVID-19. Capitala este în scenariul roșu, din 19 octombrie, atunci când rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în 14 zile. Indicatorul a continuat să crească, însă autoritățile nu au impus până acum alte restricții.

„Evităm să luăm măsuri mai dure”, a spus Berbeceanu, adăugând că e „nefiresc” să iei măsuri noi, dacă cele actuale nu sunt respectate. „Nu poate fi vorba de eliminarea unor restricții”, a concluzionat el.

Berbeceanu spune că au fost mai puține controale în Capitală, pentru că poliția a fost angrenată în activități privind alegerile parlamentare și că va efectua controale inopinate în București, în diferite zone și instituții, pentru a se asigura personal că regulile sanitare sunt respectate.

Și primarul general, Nicușor Dan, se opune carantinarii Capitalei pentru că Bucureștiul este un motor economic și activitatea nu ar trebui periclitată.

Discuția despre carantinarea Capitalei a fost lansată de consilierul USR Plus Vlad Voiculescu, posibil viitor viceprimar al Capitalei.

Vlad Voiculescu a anunțat că se impune discuția despre carantinare în condițiile în care rata de infectare în București se apropie de 7 la mie.

Medicii admit că o „închiderea” Capitalei i-ar ajuta pe termen scurt, însă nu aceasta ar trebui să fie soluția.

Testarea extinsă cu izolarea celor bolnavi, a suspecților și contacților ar fi metode mult mai eficiente. Plus, mai multe spitale introduse în circuitul COVID.

Ieri și azi, în Capitală au fost aproape 2000 de cazuri zilnic, iar secțiile ATI din spitale sunt pline.

9 pacienți grav bolnavi de COVID au fost transferați cu aeronave militare la alte spitale din țară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite