Traian Berbeceanu: Nu suntem în situaţia să discutăm despre carantinarea Bucureştiului. Mall-urile și supermarketurile vor limita accesul clienților

11 decembrie 2020, 15:19

„O decizie de carantinare se ia în funcţie de mai mulţi indicatori, la acest moment nu suntem în situaţia în care să discutăm de această măsură”, a spus Traian Berbeceanu, după o întrevedere avută cu reprezentanţii marilor complexuri comerciale şi supermarketuri.

Mall-urile și supermaketurile din București vor limita accesul clienților, pentru a evita aglomerația, a  anunțat prefectul Capitalei

„Au existat astfel de solicitări (n.r. – extinderea programului magazinelor de la 21.00 la 23.00). Programul de funcționare a magazinelor este reglementat normativ prin hotărâre de guvern, astfel că noi, ca și comitet municipal, nu putem interveni peste. Există și restricția de circulație pentru ora 23.00. I-am rugat să transmită cererea la CNSU, iar aceștia vor analiza cererea și vor propune măsuri”, a afirmat Berbeceanu.

Prefectul Capitalei a mai spus  că a discutat cu reprezentanții supermarketurilor și ai mall-urilor să permită intrarea în magazin a unui anumit număr de oameni, pentru a evita aglomerația: „Practic, vor limita numărul de clienți care vor intra în mall sau supermarket la suprafața magazinului.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite