Traian Băsescu, prima apariție după spitalizarea la Bruxelles, unde a ajuns din cauza unei pneumonii netratate la timp. Vrea o expertiză olografă a notelor din dosarul său de la Securitate

31 martie 2022, 18:13

Fostul președinte Traian Băsescu a povestit ce i s-a întâmplat: după o spitalizare de șapte zile la Spitalul Militar din București, a fost internat la Bruxelles, din cauza unei pneumonii netratate la timp.

Reîntors în țară după convalescență, Băsescu e în căutarea unui apartament de trei camere care să fie mai puțin costisitor, pe care ori îl cumpără, ori îl închiriază.

Traian Băsescu, fost președinte al României: Ar trebui să nu fie izolat de lume că suntem oameni de 70 de ani, să avem magazine în apropiere, o piață, o stație de metrou.

Traian Băsescu are 60 de zile să elibereze vila de protocol. Între timp, caută împreună cu avocații o cale de atac la CEDO și Curtea Constituțională față de decizia de a-i fi luate drepturile de fost președinte: casă, mașină și gardă de corp. El a făcut un comentariu și cu privire la decizia de colaborator al Securității.

Traian Băsescu, fost președinte al României: Orice document, care este scris de mine în arhivele CNSAS sau oriunde ar fi, mi-l asum. Dacă e scrisul meu! Dacă e scrisul altor, să facă ce vor cu el. Sunt convins că nu există nicio frază care să implice declarații politice sau atitudini politice.

Băsescu spune că nu demisionează din Parlamentul European, deoarece anunțul CNSAS era public atunci când a candidat.

Pe 23 martie, judecătorii Curții Supreme au respins acțiunea lui Traian Băsescu împotriva deciziei Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității, care l-a declarat colaborator al fostei Securități.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă