Traian Băsescu, despre introducerea unui impozit pe cifra de afaceri: Ne întoarcem în paleoliticul fiscal. În UE acest impozit e interzis

4 iulie 2017, 17:19

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat marți că introducerea unui impozit pe cifra de afaceri reprezintă „o întoarcere în paleoliticul fiscal” și a subliniat că în Uniunea Europeană această formă de impozitare este interzisă.

Cred că nu există un guvern care să poată defini prostia mai bine decât acest guvern. Să vorbești astăzi de introducerea unui impozit pe cifra de afaceri este o întoarcere în paleoliticul fiscal. În afară de faptul că în Uniunea Europeană este interzisă introducerea impozitelor pe cifra de afaceri, doar când vorbim de societăți unifamiliale — acel 1% care se încasează, dar nu poți să introduci în economie ca regulă generală impozitul pe cifra de afaceri„, a afirmat Băsescu, la Parlament, la finalul Consiliului Executiv Național al PMP.

Liderul PMP a reproşat totodată guvernelor Cioloş şi Grindeanu incapacitatea de a atrage mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Din cele 2,7 miliarde de euro puse la dispozitie de Uniunea Europeană, României nu i-au fost alocate decat 10,6 milioane, spre deosebire de Polonia, care a obţinut 826 de milioane.

Traian Băsescu a mai atras atenţia că nici fondul severan de investiţii nu este o soluţie pentru dezoltare, ci doar o decapitalizare inutilă a companiilor de stat, adresată clientelei PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite