Tragedii în lanț în spitale vechi, pe timp de pandemie

Tragedii în lanț în spitale vechi
Tragedii în lanț în spitale vechi
1 octombrie 2021, 18:46

14 noiembrie 2020. Un incendiu puternic a izbucnit în secția ATI COVID a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Medicul de gardă a încercat în zadar să-și salveze pacienții intubați. S-a ales cu arsuri pe 80 la sută din corp. Iar acum se recuperează cu greu. 15 oameni au murit.

Două luni mai târziu, scenariul sumbru s-a repetat în Capitală.

Pe 29 ianuarie 2021, un incendiu a devastat o aripă a Institutului Matei Balș din Capitală. Bilanțul – 20 de morți. Nu se știe nici până azi câți pacienți au murit din cauza Covid 19 și câți în urma arsurilor și a inhalării fumului.

Un incident mortal a avut loc din nou. La nici două luni mai târziu, tot în Capitală, la Spitalul Victor Babeș. 3 bolnavi de COVID din TIR-ul de ATI folosit de spital și-au pierdut viața după ce instalația de oxigen s-a blocat, cel mai probabil din cauza unei erori umane.

Toate aceste tragedii rămân răni deschise pentru rudele pacienților morți, pentru supraviețuitori și pentru cadrele medicale.

Specialiștii spun că problemele au cauze multiple.

Sunt disponibili bani europeni pentru programe de moderizare, dar greu de obținut, explică medicii.

Și în alte spitale din țară, de exemplu, la Socola și Iași, la Roman și la Tîrgu Mureș, incendiile au devastat saloane și au pus în pericol viețile pacienților.

Iar acum 11 ani, cinci bebeluși au murit la Maternitatea Giulești din Capitală, tot în urma unui incendiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite