Tragedie în Portugalia: Zeci de oameni au murit într-un incendiu de pădure din centrul țării. Numărul victimelor este în creștere

18 iunie 2017, 11:20

Incendiile de pădure estivale sunt ceva obișnuit în Portugalia, dar de această dată dimensiunile sunt apocaliptice. Majoritatea victimelor au fost surprinse în mașini. 20 de sate au fost afectate.

 

18.00 Un nou bilanț al persoanelor decedate în incendiile de pădure produse sâmbătă, în regiunea Leiria, din centrul Portugaliei, indică 62 de morți și peste 50 de răniți, informează AFP și DPA citând un anunț făcut duminică de secretarul de stat din ministerul portughez de Interne, Jorge Gomes.

13.00 57 de oameni au murit până acum în incendiul de pădure din Portugalia, anunță BBC News. Cei mai mulți au murit în mașinile în care se aflau în timp ce încercau să părăsească zona.

11.31 Bilanțul morților a crescut la 43, potrivit BBC News.

Incendiul s-a declanșat sâmbătă, cu puțin timp înainte de ora locală 15:00 (14:00 GMT), în orașul Pedrogao Grande, la 50 km sud-est de Coimbra.

Multe victime au fost surprinse de flăcări în mașini în timp ce se deplasau pe un drum din apropiere.

Potrivit BBC, care citează surse guvernamentale, printre răniți se numără și pompieri.

Primul ministru Antonio Costa a declarat că numărul victimelor ar putea crește. „Din nefericire, aceasta pare a fi cea mai mare tragedie la care am asistat în ultimii ani în ceea ce privește incendiile de pădure”, a spus acesta.

Anunțul inițial al guvernului, făcut în cursul nopții, informa despre decesul a 19 persoane. „Am primit confirmarea a 19 decese, toți civili. Trei dintre aceștia au murit prin inhalarea de fum iar ceilalți 16 au ars în mașinile lor, fiind surprinși de flăcări pe drumul ce leagă Figueiro dos Vinhos de Castanheira de Pęra”, a declarat presei secretarul de stat din ministerul portughez de Interne, Jorge Gomes.

Circa 60 de incendii de pădure s-au declanșat în cursul nopții în țară, 1.700 de pompieri luptându-se să stingă flăcările care s-au răspândit „cu mare violență”, după cum a precizat Gomes, mai arată BBC.

Spania a trimis două avioane speciale pentru stingerea incendiilor.

Nu se cunoaște momentan motivul izbucnirii incendiului care a provocat și distrugerea mai multor locuințe din zonă. Costa a declarat însă că furtunile uscate reprezintă o posibilă cauză.

Portugalia se confruntă în ultima perioadă cu temperaturi care depășesc în anumite regiuni 40 de grade Celsius.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Urmari ale incendiului de la

Cine sunt tinerii care au murit în incendiul de la Ferma Dacilor