VIDEO Tragedie în Columbia: Cel puțin 5 morți și peste 500 de răniți după ce o tribună s-a prăbușit în timpul unei lupte cu tauri

27 iunie 2022, 00:22

Videoclipurile disponibile pe rețelele de socializare arată cum structura de lemn s-a prăbușit la pământ pe un stadion improvizat din El Espinal, Columbia. Tribunele erau pline cu sute de bărbați, femei și copii.

Echipele de salvare au mers să salveze oamenii blocați sub dărâmături. Nu este clar ce a cauzat prăbușirea structurii.

Autoritățile le-au cerut oamenilor de pe stadion și din apropiere să rămână calmi, a informat presa locală.

În urma prăbușirii tribunei, taurul a părăsit terenul și a provocat panică pe străzile din jur. În municipiu a fost declanșată Alertă Galbenă.

Guvernatorul provinciei Tolima, Ricardo Orozco, a declarat  că una dintre victime este minoră, pe lângă două femei și un bărbat adult. „Regret profund ceea ce s-a întâmplat în arena noastră, Gilberto Charry. Vreau să cer populației care se află în arena de tauri să plece, deoarece organele de control se ocupă deja de urgență și au dus răniții la spitale”, a spus el, în rândul său, primarul din El Espinal, Carlos Tamayo.

(w620) Columbia

Președintele ales al Columbiei, Gustavo Petro, a vorbit despre tragedie într-un mesaj postat pe Twitter. „Sper ca toți cei afectați de prăbușirea pieței El Espinal să se poată recupera după rănile suferite”, a spus viitorul succesor al lui Iván Duque. „Acest lucru se mai întâmplase deja în Sincelejo (capitala provinciei Sucre). Solicit municipalităţilor să nu autorizeze spectacole cu moartea oamenilor sau a animalelor”, a completat Petro, care va prelua funcţia pe 7 august.

(w620) Columbia

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite