Tragedie evitată în gara Breaza, Prahova. Vagonul cu nitrat de amoniu care luase foc a fost decuplat și stins

A fost alertă în judeţul Prahova, în gara din Breaza. Acolo a oprit un tren de marfă încărcat cu două mii de tone de nitrat de amoniu, pentru că ieşea fum dintr-un vagon. Întrucât era pericol de explozie, 60 de localnici au fost evacuaţi de urgenţă. 15 trenuri de călători au fost oprite pe Valea Prahovei, pentru că linia de cale ferată a fost scoasă de sub tensiune. După două ore şi jumătate, pericolul a fost înlăturat.

31 Octombrie 2017, 18:04 (actualizat 01 Noiembrie 2017, 00:08) Știrile TVR |
Alertă la Breaza
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

Trenul de marfă avea 25 de vagoane. Transporta azot de la Tg Mureş şi se îndrepta spre Ploieşti. În apropiere de Breaza mecanicul a observat că iese fum de la un vagon. A dat imediat alarma.

Reţeaua de electrificare a fost scoasă de sub tensiune.

La faţa locului au intervenit peste 100 de pompieri militari, jandarmi şi poliţişti. A fost o luptă contra cronometru. Era extrem de important ca vagoanele să fie răcite cât mai repede până la stingerea focului. Altfel explozia era inevitabilă.

Toţi locuitorii de pe o rază de aproape 1 kilometru au fost evacuaţi.

Trenurile de călători de pe Valea Prahovei au fost oprite. Anchetatorii încearcă să afle cauzele producerii incendiului şi au deja câteva ipoteze.

Între timp, circulaţia trenurilor a fost reluată pe Valea Prahovei.

 

UPDATE Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au reușit decuplarea vagonului care luase foc, astfel că cei 52 de localnici care fuseseră evacuați se pot întoarce la casele lor. Vagonul a fost inundat cu apă după ce fusese răcit inițial.

UPDATE 42 de persoane au fost evacuate, de pe o rază de 800 de metri. Acestea au fost transportate la microbuze şi urmează să se decidă, împreună cu autorităţile publice locale şi judeţene, unde vor fi cazate. Șase trenuri CFR Călători sunt afectate până la momentul acesta: 1 internațional, 4 InterRegio și 1 Regio.


Pompierii militari asigura in continuare răcirea containerului, în interior, urmând ca acesta să fie deschis și să se pulverizeze apa în interior.

UPDATE 30 de localnici au fost scoși din perimetrul cu potențial de pericol.


UPDATE:  Patru trenuri staţionează în gările Comarnic - 15934, 14038 - Câmpina - IR 1633 - şi Breaza - R 3010.

Au fost sesizate scurgeri de conţinut dintr-un vagon al unui tren de marfă ce transporta azot de la Tg Mureş la Ploieşti Triaj, anunță Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Trenul are 25 vagoane, arde la un container situat la jumătate, nu sunt prezentate scurgeri de continut din vagon. Trenul se deplasa în direcția Brașov - Ploiești.

Pompierii militari acţionează pentru evacuarea populaţiei pe o rază de aproximativ 800 de metri. Traficul feroviar este blocat complet, iar trenurile se opresc în diferite gări. Nitratul de amoniu întreţine arderea, iar la supraîncălzire poate exploda, din această cauza este folosit că îngrăşământ numai sub formă de amestec cu alte substanţe. Nitratul de amoniu face parte din îngrăşămintele naturale azotate şi este parte componentă a unor explozivi.

La această oră trenul este oprit între staţiile Comarnic şi Câmpina pentru intervenţia ISU şi a reprezentanţilor firmei pentru care se efectua transportul. Din motive de siguranţă, traficul feroviar a fost oprit şi s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul Câmpina - Comarnic. Două trenuri de călători - 15934 şi 14038 - staţionează temporar în gara Comarnic.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI