Tragedia femeii care și-a luat viața împreună cu cei trei copii. Recomandarea unui psihiatru în cazul depresiei

18 august 2017, 19:35

O mamă își aștepta sfârșitul, cu copiii de mână, lângă șinele de cale ferată. Avea în geantă un bilet scurt de adio. Scria că nu mai suporta suferința.

Boala psihică de care suferea și povara unei vieți care îi scăpase de sub control au făcut-o să recurgă la acest gest disperat.

De două ori, femeia a ieșit  pe ușa spitalului de psihiatrie cu un bilet de externare în mână, pe care erau trecute indicațiile terapeutice ale medicilor.

Responsabilitatea pentru recuperarea și monitorizarea femeii au căzut însă în sarcina familiei, din momentul externării.

În plus, surse din cadrul anchetei au precizat că tânăra ar mai fi avut o internare și în spitalul de psihiatrie de la Bălăceanca. Cu aceleași afecțiuni psihice grave.

Deși Asistența socială a primăriei are, teoretic, și rolul de a monitoriza familiile cu risc și de a lua măsuri, în realitate intervențiile se fac doar atunci când apare o reclamaţie. Dovada, cazul femeii nu a fost luat în evidența Serviciului de Asistență Socială din cadrul primăriei de care aparținea. Nici Autoritatea pentru Protecția Copilului nu a fost înștiințată.

Ancheta procurorilor cu privire la acest caz este în plină desfășurare și poate aduce la lumină și alte elemente dramatice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite