Tragedia din Grecia, provocată cu intenţie. Anchetatorii au probe că focul a fost pus de o mână criminală

27 iulie 2018, 14:01

Flăcările s-au propagat cu viteză din cauza căldurii excesive şi a vântului care a suflat cu putere. Oamenii acuză acum intervenţia greoaie şi ineficientă a autorităţilor. Câteva zeci de persoane sunt în continuare date dispărute.

Orăşelul Mati este în ruine iar localnicii sunt devastaţi de dimensiunea dezastrului. O întreagă pădure de pini a fost transformată în scrum. Garda de Coastă elena a salvat 70 de oameni în zona Mati şi verifică dacă mai sunt supravieţuitori.

„Vă informez că există indicii serioase şi probe importante că incendiul a fost provocat de o mână criminală. Suntem incomodaţi de numeroşi factori şi există numeroase probe care fac obiectul anchetei”, a precizat Nikos Toskas, ministrul pentru Ordine Publică.

Focul a pornit din trei locuri şi ipoteza că a fost pus intenţionat este cea mai solidă pentru anchetatori. Grecii obişnuiesc să dea foc zonelor cu vegetaţie pentru a-şi construi case, deoarece legea interzice amplasarea de imobile în păduri sau plantaţii. La Mati, localnicii au ridicat imobile pe versant, spre mare, inclusiv în pădurea de pini.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex