Tragedia din casa Maleon. Investigațiile procurorilor ieșeni par să indice că cei doi soți s-au sinucis

26 decembrie 2017, 13:58

Rezultatele preliminare ale necropsiei făcute de medicii legiști i-au condus pe procurori către concluzia dublei sinucideri. Mai întâi și-ar fi luat viața soția.

Carmina Pascal, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași: „Au fost înlăturate suspiciunile privind uciderea celor două persoane, lipsa semnelor de violenţă şi lipsa oricăror semne de autoapărare pe corpul cadavrelor, astfel încât, în acest moment, concluzia la care am ajuns este că cele două persoane s-au sinucis la o diferenţă de două, trei ore între ele, decesul intervenind cu aproximativ opt, zece ore înainte de ora la care au fost găsite cadavrele”.

Drama s-ar fi petrecut în seara de Ajun, însă turpurile celor doi au fost găsite abia a doua zi, de Crăciun. Rudele, care îi invitaseră la masă, s-au îngrijorat din cauză că aceștia nu veniseră și nici nu răspundeau la telefon. I-au găsit pe amândoi în mansarda casei.

Ore în șir, anchetatorii au strâns probe din casă. Abia spre seară, trupurile celor doi soți au fost duse la Medicină Legală pentru necropsie.

Astăzi, anchetatorii s-au întors la casa soților Maleon pentru a continua cercetările. Vecinii nu pot înțelege ceea ce s-a întâmplat, mai ales că cei doi erau stimați și apreciați. Cuplul nu avea copii.

Bogdan Petru Maleon era profesor universitar și preda istorie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Din 2015, el era și director al Bibliotecii Centrale Universitare. Universitatea este în doliu.

Cei doi erau absolvenți ai Facultății de Istorie. Pe site-ul universității este postat un mesaj prin care membrii lumii academice își exprimă regretul și vorbesc despre o situație încă greu de înțeles.

Tatăl Andei, soția lui Bogdan Maleon, a pus o fotografie și a aprins o lumânare în fața casei. Nu a vrut să facă nicio declarație. Mesaje de condoleanțe curg, însă, pe rețelele de socializare.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite