Tragedia de la liceul din Florida putea fi evitată. Nikolas Cruz era cunoscut pentru comportament violent

Tragedia de la liceul din Florida putea fi evitată dacă legea nu i-ar fi permis unui tânăr de 19 ani cu probleme comportamentale grave să dețină o armă de foc. Arhiva școlii atacate, în care a învățat și Nikolas Cruz, arată că tânărul era violent. Mama lui Cruz a fost chemată de director de nenumărate ori, iar băiatul a fost trimis la psiholog.

19 Februarie 2018, 22:33 Știrile TVR |

Nikolas Cruz are 19 ani și va fi judecat pentru crimă multiplă. Profilul său este revizuit acum într-o altă lumină după ce din arhiva școlii s-a aflat că îşi bătea colegii, era fascinat de arme, chinuia animalele, a trecut prin mai multe tratamente psihiatrice, a fost exmatriculat.

Chiar și cu un asemenea trecut, în statul Florida nu a fost suficient pentru rudele sale, autorități sau chiar reprezentanții școlii să ceară un ordin prin care să i se interzică intrarea în posesia unei arme.

În numai 5 state americane membrii familiei, tutorii sau poliția pot cere judecătorilor o restricționare, fie și temporară, a acestui drept.

Drama prin care au trecut i-a făcut pe elevii liceului din Parkland să iasă în stradă și să le ceară adulților să facă ceva.

Acum 4 ani, California a fost primul stat american care a permis membrilor familiei să ceară prin justiție suspendarea persmisului de armă a unei rude care poate fi periculoasă. Decizia a fost luată după ce un bărbat bolnav psihic a ucis 6 studenți ai universității din Santa Barbara. Și asta speră să obțină și locuitorii orașului Parkland acum.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI