Traficul pe aeroporturile europene a scăzut anul trecut la nivelul din 1995

Traficul pe aeroporturile europene a scăzut
Traficul pe aeroporturile europene a scăzut
12 februarie 2021, 17:38

În 2020, aeroporturile europene au pierdut 1,72 miliarde de pasageri sau peste 70%, pentru că pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat semnificativ industria călătoriilor.

„Nicio industrie nu poate face faţă pe cont propriu unui asemenea şoc”, a afirmat directorul general al Consiliului Internaţional al Aeroporturilor din regiunea Europa (ACI Europe), Olivier Jankovec.

El a adăugat că s-au alocat până acum doar 2,2 miliarde de euro pentru sprijinirea aeroporturilor europene, mai puţin de 8% din veniturile pe care le-au pierdut anul trecut.

Aeroporturile din UE au fost mai afectate decât cele din afara blocului comunitar, din cauza mărimii şi a relativei rezilienţe a pieţelor interne din Turcia şi Rusia, şi a restricţiilor de călătorie mai dure, se arată în raportul ACI.

Cel mai sever declin al numărului de pasageri a fost înregistrat anul trecut de aeroportul din Frankfurt (73%), acesta fiind urmat de Londra Heathrow, Amsterdam Schipol şi Paris Charles de Gaulle.

Până în trimestrul patru din 2020, cel mai aglomerat aeroport european a devenit cel din Istanbul.

În schimb, traficul pe aeroporturile din UE a scăzut în trimestrul patru din 2020 cu 84%, comparativ cu un declin de 64% în cazul celor din afara blocului comunitar.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite