Traficul feroviar și rutier, afectat de polei. În Capitală, decolările se fac cu întârziere, pentru degivrare. Curse aeriene anulate la Timișoara

26 ianuarie 2019, 09:03

Compania  Naţională  de  Căi  Ferate  CFR  S.A. cere  scuze  pentru  disconfortul  creat  şi recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau telefonic la numărul 021/9521.

Personalul feroviar este deja pe teren și acționează într-o primă etapă cu drezine pantograf pentru tăierea și îndepărtarea copacilor prăbușiți, apoi se va interveni cu personal specializat pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea alimentării firului de contact și efectuarea reglajelor la catenară, se arată în comunicatul CFR.

ACTUALIZARE Circulaţia feroviară a fost reluată pe Magistrala 900, între staţiile CF Valea Albă – Drobeta Turnu Severin Marfă, judeţul Mehedinţi, după îndepărtarea unui copac căzut pe firul de tensiune.

(w500) Trenuri op

(w500) Trenuri op

Două trenuri, care circulau pe ruta Bucureşti – Timişoara şi retur nu au mai putut înainta din cauza unui copac care a căzut, din cauza zăpezii, pe linii. Șase ore au așteptat călătorii până când s-a reluat traficul.

Pe tronsonul Bucureşti – Lehliu se fac ultimele verificări, astfel încât şi pe acest segment să se reia circulaţia în condiţii normale, fără ataşarea suplimentară a unei locomotivei Diesel.

ACTUALIZARE În Gara de Nord, trenurile au întârzieri la sosire.

ACTUALIZARE Pe sectorul București – Lehliu, sector care are două fire de circulație, trenurile vor tranzita zona prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, până la finalizarea lucrărilor de intervenție, care se vor desfășura alternativ pe cele două fire. Tracțiunea Diesel este realizată cu două locomotive ale operatorului național CFR Călători.

ACTUALIZARE După 30 de ore de ninsoare neîntreruptă, traficul feroviar în Mehedinți a fost blocat. Pe raza Regionalei CF Craiova, deoarece secția de cale ferată Valea Albă – Drobeta Turnu Severin Mărfuri are un singur fir de circulație, trenurile care tranzitează zona au fost oprite în gările de pe traseu, măsură care va fi menținută în toată perioada necesară desfășurării intervențiilor pentru tăierea, îndepărtarea copacilor și restabilirea alimentării cu energie electrică a firului de contact.

În condiții speciale se circulă în continuare la intrarea în Capitală, pe sectorul Buftea – Periș – Crivina, unde se înregistrează fluctuații de tensiune în linia de contact și implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor, se mai mentioneaza in comunicatul CFR.

Circulație rutieră îngreunată în urma depunerii de polei

Pe arterele unde s-a depus polei s-a circulat în condiţii de iarnă.

Ministerul Transporturilor anunță că, pentru informații privind starea infrastructurii, au fost puse la dispoziție mai multe numere de telefon: Telverde 0800 809 360, 0800 800 301, 0800 800 307 și 021 – 9360, 021 – 264. 33 33, 0724. 294. 562.

Au fost afectate două autostrăzi (A2, A3 – urbană), şase drumuri naţionale (DN 67C, DN 2B, DN 4, DN 3A, DN 56A şi DN 2C), 16 drumuri judeţene (DJ 201B, DJ 203A, DJ 211A, DJ 714, DJ 213, DJ 101B, DJ 101, DJ 201A, DJ 302, DJ 203B, DJ 313, DJ 203E, DJ 306A, DJ 306, DJ 201 şi DJ 102 H), un drum comunal (DC 134), anunță MAI.

Pe drumurile naţionale şi autostrăzi, CNAIR a acţionat cu 454 utilaje și 1390 tone de material antiderapant şi 30,4 tone de clorură de calciu.

(w500) Polei pe È

(w500) Polei pe a

(w500) Probleme p

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliţişti şi jandarmi – au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea efectelor vremii severe înregistrate în Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui. şi în Bucureşti, anunță MAI într-un comunicat.

În localitatea Semlac din judeţul Arad, pe DJ 709D, s-a intervenit cu trei utilaje de la autorităţile locale pentru deblocarea a 30 autoturisme cu aproximativ 40 persoane care nu au mai putut înainta din cauza zăpezii.

În Buzău, s-a intervenit cu o ambulanţă SMURD şi un utilaj de la autorităţile locale pentru acordarea asistenţei medicale unui pacient de 64 ani care acuza dureri toracice.

În Rogova, pe DN 56 A, patru oameni au fost răniți după ce un copac a căzut peste mașina în care se aflau.

Efectivele MAI – pompieri, jandarmi şi poliţişti – rămân în continuare mobilizate în sprijinul populaţiei.

București: Aeronavele au întârzieri la decolare. Cursă anulată la Timișoara

Aeronavele au întârzieri la decolare, de 40-50 de minute, pe aeroporturile din Bucureşti. Din cauza căderii masive de polei este necesară degivrarea, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Stratul de gheaţă depus pe aeronave se îndepărtează cu pasagerii la bord, chiar înainte de decolare.

S-a intervenit constant cu utilaje, astfel încât pistele, platformele, căile de rulare, dar şi căile de acces rutiere sunt curate şi au aderenţă bună.

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti le recomandă pasagerilor să-şi ia toate măsurile pentru a ajunge în siguranţă şi la timp la aeroport în condiţiile în care fenomenul de ‘freezing rain’ (ploaie îngheţată) afectează şi şoselele.

Pentru că în vestul ţării a nins, pe Aeroportul Traian Vuia din Timişoara au fost probleme. Pasagerii care aveau rezervări la zboruri interne și externe au așteptat zeci de minute până când avioanele au decolat. Iar cei mai ghinioniști nu au mai plecat deloc. Zborul Bucureşti-Timişoara, programat pentru dimineaţă, a fost anulat. La fel și cursele spre Tel Aviv și Bergamo.

(w500) Probleme p

(w500) Probleme p

Reprezentanții aeroportului spun că traficul se desfășoară în condiții de iarnă. Aeronavele trebuie degivrate, iar pistele trebuie curățate des.

Porturi închise din cauza vremii

Au fost închise Porturile Midia, Constanţa Fluvial şi Bara Sulina. Circulaţia bacurilor pe Dunăre se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite