Traficul din Capitală este un coşmar şi din cauza celor 44 de treceri la nivel cu calea ferată

3 noiembrie 2018, 21:22

Sâmbătă. În Bucureşti se circulă mai lejer decât în timpul săptămânii.

La bariera de pe Șoseaua Petricani, cozile de mașini care așteaptă să treacă se întind pe sute de metri. Potrivit reprezentanţilor CFR, timpul de aşteptare la o barieră automată din Capitală este de minimum 50 de secunde și cel mult 154 de secunde. Doar teoretic.

Potrivit reprezentanților CFR, barierile de pe Șoseaua Petricani, de pe ruta București-Constanța, sunt acționate și de 50 de ori pe zi.

Aceste treceri la nivel cu calea ferată sunt pline de gropi și denivelări, iar șoferii încetinesc atunci când le traversează.

Așa se întâmplă în zona Bariera Baicului, la Gara Obor, unde traversele sunt pline de capcane.

Există și situații în care șoseaua se îngustează de la două benzi la una și din nou se produc blocaje.

Anul trecut au fost reparate 6 dintre trecerile la nivel. CFR are în lucru un proiect cu fonduri europene pentru modernizarea altora.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, reprezentanții CFR spun că pasajele subterane și supraterane sunt singura soluție pentru a reduce numărul de treceri la nivel cu calea ferată din București.

Infrastructura feroviară ar putea fi totuși exploatată, susțin specialiștii, pentru a rezolva într-o anumită măsură problemele ce țin de mobilitate urbană.

Potrivit CFR, în București există 44 treceri la nivel cu calea ferată, dintre care doar 13 sunt dotate cu bariere sau semnalizare automată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite