Traficul din București e sufocat de șantiere. Blocaje în zonele D-na Ghica și Prelungirea Ghencea. Specialist în mobilitate urbană: Lipsa de coordonare se vede în mod evident în haosul creat

Marile șantiere din Capitală redeschise de curând de Municipalitate, împreună cu cele mici care țin de rețelele de utilități și care de cele mai multe ori blochează o bandă de circulație, îngreunează și mai tare traficul deja sufocat al Bucureștiului. Situația ar fi putut fi alta, dacă autoritățile ar fi terminat lucrările la termen și dacă ar fi avut o strategie coerentă, spun specialiștii în mobilitate urbană.

14 Noiembrie 2022, 16:49 (actualizat 14 Noiembrie 2022, 19:06) Știrile TVR |

Șantiereul redeschis al Pasajului Doamna Ghica a făcut ca traficul în zonă să fie un coșmar din cauza restricțiilor.

Partea carosabilă care duce spre Obor este blocată până pe 10 ianuarie, iar tramvaiul 21, cel mai important mijloc de transport în comun, a fost scos din circulație pe perioada lucrărilor și înlocuit de autobuze.

Șoferii sunt dirijați să meargă pe linia de tramvai.

Toată vara n-au făcut nimic și acum, iarna, s-au găsit să oprească circulația și să facă ceea ce fac. E dezastru.

Se circulă foarte greu, dar trebuie să avem puțină înțelegere. Așteptăm să se fluidizeze circulația cu terminarea noului pod.

Pasajul de la Doamna Ghica trebuia să fie gata din 2020. După ce a depășit mai multe termene, autoritățile spun că va fi gata la anul, în august.

În cealaltă parte a orașului, în Prelungirea Ghencea din Sectorul 6, șantierul redeschis de curând, care ani de zile a bătut pasul pe loc, da aceleași bătăi de cap pietonilor și șoferilor.

Cum se circulă de obicei aici? Foarte greu. Numai la noi în România se poate întâmplă așa ceva.

Foarte aglomerat.

Pe lângă marile șantiere, traficul din Capitală este sugrumat și de zecile de șantiere mici care țin de rețelele de utilități.

În multe cazuri, acestea, uitate de cei responsabili, blochează cu săptămânile și chiar cu lunile o bandă sau două de circulație.

Irina Zamfirescu, specialist în mobilitate urbană: Cred că principala chestie care lipsește Bucureștiului este o coordonare la nivelul tuturor instituțiilor și companiilor care fac tipul ăsta de lucrări în București. Lipsa de coordonare între ei se vede în mod evident în haosul creat în trafic și neînțelegerea șoferilor, pe unde ar trebui să o ia, să ocolească zonele astea.

Bucureștiul se află pe locul opt în lume în clasamentul orașelor cu cel mai aglomerat trafic rutier, arată indicele anual realizat de producătorul de sisteme GPS TomTom.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI