Trafic rutier în condiţii de iarnă. Stratul de zăpadă în Munţii Pietrosul Rodnei depășește 80 de centimetri

. Stratul de zăpadă în Munţii Pietrosul Rodnei depășește 80 de centimetri
. Stratul de zăpadă în Munţii Pietrosul Rodnei depășește 80 de centimetri
1 martie 2023, 09:43

„Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele de drum. Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi parţial uscat. Sunt sectoare de drumuri naţionale care au partea carosabila curată şi umedă. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu şase utilaje şi au împrăştiat 14 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi uscat. Sunt tronsoane de drumuri care au partea carosabilă curată şi umedă. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au acţionat cu 12 utilaje şi au răspândit 72 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului. Pe DN18, în Pasul Prislop şi în Pasul Gutâi s-a lucrat cu freza pentru lărgirea părţii carosabile”, a spus Dan Bucă.

Stratul de zăpadă căzut în Munţii Pietrosul Rodnei depăşeşte 80 cm.

„Stratul de zăpadă măsura până la 82 cm la staţia meteo Iezer, 11 cm la Ocna Şugatag, 8 cm la Săcel, 7 cm la Groşii Ţibleşului, Târgu Lăpuş, 5 cm la Suciu de Jos, 4 cm la Băiuţ (…) În zona înaltă de munte cerul este senin. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări temporare la munte”, a mai adăugat Dan Bucă.

De asemenea, debitele şi nivelurile cursurilor de apă au fost în scădere, iar exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă.

Traficul aerian de pe Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) decurge în condiţii optime, iar miercuri dimineaţa, temperatura înregistrată la pragul pistei a fost 1 grad Celsius, cerul acoperit şi un vânt slab din direcţia sud sud-est.

Cea mai scăzută temperatură, minus 7 grade Celsius a fost înregistrată la staţia meteo Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, -3 grade în Pasul Gutâi, -2 grade la Târgu Lăpuş şi în Pasul Prislop, -1 grad la Sighetu Marmaţiei şi Ocna Şugatag, 0 grade în Baia Mare, 1 grad la Cavnic, 2 grade la Borşa şi Petrova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite