Trafic paralizat de viscol și zăpadă pe mai multe șosele din țară și porturi închise. Temperaturile vor ajunge chiar și la minus 20 de grade

Al doilea episod de viscol din această iarnă a făcut o victima în județul Alba. O tânără mamă și-a pierdut viață din cauza că ambulanţa pe șenile, singura care a putut urca până în comuna Scărişoara din Apuseni, a ajuns prea târziu. A fost, de altfel, alertă toată noaptea în zonele aflate sub cod galben și portocaliu de ninsori și viscol. Cele mai multe probleme au fost în județul Buzău, unde trei drumuri naționale au fost închise, dar și pe autostrada A1 din județul Sibiu, pe care nu s-a putut circula câteva ore. Aproape jumătate de ţară rămâne sub cod galben de viscol și vânt până luni seara. Iar până vineri va fi ger.

05 Februarie 2023, 07:11 (actualizat 05 Februarie 2023, 19:23) Știrile TVR |

Codul galben de ninsori și viscol a închis noaptea trecută trei porţiuni de drumuri naționale din județul Buzău, cele care fac legătura cu judeţul Brăila, şi pe cel spre judeţul Ialomiţa. Rafalele au troienit zăpada căzută recent, dar și pe cea rămasă pe câmp săptămână trecută.

Au fost probleme și pe autostrada A1, în județele Alba și Sibiu. Peste 100 de kilometri au fost închişi sîmbătă seara pentru că nu se mai vedea nimic din cauza viscolului.

Vremea s-a înrăutățit peste noapte şi pe litoral. Vântul a bătut puternic, iar furtuna de pe mare a suspendat operațiunile în porturi.

Meteorologii au prelungit codul galben de vânt puternic și de viscol în jumătatea de est a țării până luni seara. În plus, gerul va pune stăpânire pe toată țara în săptămâna care vine. Maximele vor fi preponderent negative, iar minimele vor ajunge chiar și la minus 20 de grade.

ACTUALIZARE 16.35 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt tronsoane de autostrăzi cu traficul închis.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, circulația este închisă însă pe următoarele tronsoane de drumuri naționale:

- DN 22 Râmnicu Sărat, județul Buzău - limita cu județul Brăila;

- DN 23B Măicănești - Ciorăști, județul Vrancea.

Trafic restricționat (autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone):

- DN 22 limită județul Buzău – municipiul Brăila;

- DN 2B municipiul Brăila - limită județul Buzău.

Trafic restricționat (autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone):

- DN 2C Costești, județul Buzău – limită cu județul Ialomița;

- DN 2B municipiul Buzău – limită județul Brăila.

ACTUALIZARE 16.30 Sectorul drumului naţional DN23 B dintre Măicăneşti şi Ciorăşti a fost închis duminică după-amiază pentru circulaţia rutieră din cauza viscolului, aceeaşi măsură fiind dispusă şi pentru drumul judeţean DJ202F Mihălceni - Băleşti, informează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"Din cauza viscolului, au fost închise următoarele drumuri: DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, începând cu ora 15,30; DJ 202F Mihălceni - Băleşti, începând cu ora 15,15", a precizat sursa citată.

ACTUALZIARE 14.00 La această oră, singurul drum național care rămâne închis este DN 22, care leagă Râmnicu Sărat de Brăila, a transmis Antonia Ioniță pentru Telejurnalul de la ora 14.00.

 

 

ACTUALIZARE 13.30 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, la ora 13.30 circulația este închisă pe următoarele tronsoane de drumuri:

- A1 Sibiu – Deva, tronsonul kilometric 224 – 237 Boița – Sibiu, traficul fiind deviat pe DN 1/DN 7;

- DN 22 Râmnicu Sărat, județul Buzău - limita cu județul Brăila.

Trafic restricționat (autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone):

- DN 22 limită județul Buzău – municipiul Brăila;

- DN 2B municipiul Brăila - limită județul Buzău.

Trafic restricționat (autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone):

- DN 2C Costești, județul Buzău – limită cu județul Ialomița;

- DN 2B municipiul Buzău – limită județul Brăila.

Pe DN 1 pe sensul Brașov - Ploiești, se înregistrează trafic pe alocuri în coloană între stațiunile Predeal și Bușteni, precum și pe raza localității Comarnic.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră.

ACTUALIZARE 11.00 Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 5 Februarie 2023, ora 11.00, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, este închisă circulația pe următoarele tronsoane de drumuri:

- A1 Sibiu – Deva, tronsonul kilometric 224 – 237 Boița – Sibiu, traficul fiind deviat pe DN 1/DN 7;

- DN 22 Râmnicu Sărat, județul Buzău  - limita cu județul Brăila.

Pe DN 2 Mărăcineni – Oreavul, județul Buzău, se circulă dirijat, controlat, cu antemergător.

Trafic restricționat (autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone);

-DN 22 limită județul Buzău – municipiul Brăila;

-DN 2B limită județul Buzău – municipiul Brăila.

Trafic restricționat (autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone):

- DN 2C Costești, județul Buzău – limită cu județul Ialomița;

- DN 2B municipiul Buzău – limită județul Brăila.

 

Drumuri Naționale închise în județul Buzău

Codul galben de ninsori și viscol a închis sămbătă noaptea trei porţiuni de drumuri naționale din județului Buzău, cele care fac legătura cu judeţul Brăila, dar şi cel spre judeţul Ialomiţa. Rafalele au troienit zăpada căzută recent, dar și pe cea rămasă pe câmp săptămână trecută. Este vorba despre DN2 E85 Buzău - limita cu judeţul Vrancea, DN22 Râmnicu Sărat - limita cu judeţul Brăila şi DN2 B Buzău - Brăila.

 

 

Poliția a făcut filtre și nu a permis mașinilor să între pe drumurile închise de viscol. Cei care apucaseră să intre pe porțiunile înzăpezite, au făcut cale întoarsă.

La ieșirea din Buzău spre Brăila, pe Drumul Naţional 2 B, câteva zeci de mașini au rămas peste noapte în parcarea unei benzinării.

Când situația s-a mai îmbunătățit, traficul a fost reluat, însă numai pentru autovehicule și doar în coloane cu antemergator de la poliție și utilaje de deszăpezire.

Poliţia le recomandă persoanelor care intenţionează să călătorească în această perioadă să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze maşina cu anvelopele de iarnă. De asemenea, recomandă atenţie sporită la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitarea opririi sau a staţionării în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 13°C
IASI 18°C 16°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 11°C 9°C
CRAIOVA 18°C 13°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI