ANCOM. Traficul total de date a crescut, în medie, în ultima săptămână din luna martie cu 12% în reţelele mobile şi cu 20,9% în reţelele fix

Traficul total de date a crescut, în medie, în ultima săptămână din luna martie cu 12% în reţelele mobile şi cu 20,9% în reţelele fixe, comparativ cu finele lunii februarie, în timp ce traficul de voce a înregistrat creşteri medii de 22% în reţelele mobile şi de 22,7% în cele fixe, arată datele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), publicate miercuri.

08 Aprilie 2020, 13:52 (actualizat 08 Aprilie 2020, 13:59) |
Traficul la internet a crescut

Conform statisticii oficiale, traficul total de interconectare a crescut, în medie, cu 21% în reţelele mobile şi cu 19% în reţelele fixe.

Informaţiile transmise ANCOM de către furnizori arată că, în reţelele mobile, traficul de date a înregistrat creşteri medii de 12% (fiind înregistrate majorări între 7 % şi 20%).

De asemenea, în reţelele fixe, traficul de date a crescut, în medie, cu 20,9%, furnizorii raportând creşteri între 18% şi 27%.

Pe partea traficului de voce în reţelele mobile, acesta a înregistrat un salt mediu de 22%, fiind înregistrate creşteri între 18,2 % şi 24%, în timp ce, în reţelele fixe, majorarea a fost de 22,7%, furnizorii raportând creşteri între 8,5% şi 44,7%.

"Traficul total de interconectare raportat de furnizorii de comunicaţii electronice a înregistrat o creştere medie de 21% în reţelele mobile, fiind înregistrate creşteri între 17,7% şi 24%. În reţelele fixe, traficul total de interconectare a crescut în medie cu 19%, fiind raportate creşteri între 6,3% şi 41%. În general, furnizorii au experimentat un număr în creştere de situaţii de congestie pe reţelele mobile de acces (peste 80% grad de încărcare a porturilor utilizate şi a resurselor radio de acces). Traficul de date total raportat de către principalele puncte comune de interconectare din România, peering plus tranzit, (IXPs) a crescut cu valori între 10% şi 33%", se menţionează în comunicatul de presă al ANCOM.

La solicitarea autorităţii de reglementare, furnizorii au transmis creşterile medii ale traficului înregistrate la finalul lunii martie, luând ca dată de referinţă (stare de normalitate) perioada în care s-a confirmat în România primul caz de COVID-19, pe 25 februarie 2020.

ANCOM precizează că va monitoriza constant situaţia şi măsurile luate de furnizori pentru a asigura funcţionarea corespunzătoare a reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice, gradul de încărcare a reţelelor şi eventualele congestii.

 

 

sursa

agerpres.ro

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 3°C
IASI 3°C 1°C
CLUJ -2°C -3°C
CONSTANTA 4°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV -1°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI