Trafic îngreunat pe rutele feroviare din sud și sud est. Călătorii sunt rugați să solicite informații înainte de a pleca la drum

Circulație feroviară in condiții de iarna
Circulație feroviară in condiții de iarna
27 ianuarie 2021, 09:17

Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vânt pe raza celor trei regionale de cale ferată din sud-estul ţării – Bucureşti, Constanţa şi Galaţi, iar circulaţia trenurilor este adaptată pentru a se putea asigura legătura cu toate zonele ţării, informează CFR SA.

„Traficul feroviar la această oră se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vânt, de până la 70 km/h, pe raza celor trei regionalelor de cale ferată din sud-estul ţării – Bucureşti, Constanţa şi Galaţi -, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată pentru a se putea asigura legătura cu toate zonele ţării. Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii normale de iarnă pe raza judeţelor din sud-estul ţării, unde este în vigoare Atenţionare Cod Galben de ninsori abundente şi viscol, iar din cauza rafalelor puternice de vânt, de până la 70 km/h, pe raza Regionalei CF Constanţa trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, această măsură fiind necesară din considerente de siguranţă şi de continuitate a traficului feroviar pe întreaga reţea”, precizează compania într-un comunicat, citat de Agerpres.

Echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa Atenţionării de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să poată fi menţinut operaţional traficul pe toate magistralele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă