Trafic de droguri în zona Darknet. Tranzacții ilegale și afaceri negre de miliarde de euro pe internet

30 iunie 2018, 19:55

Darknet, internetul negru, este un spațiu al tranzacțiilor ilegale, intens folosit de grupările de criminalitate organizată. Traficanții de droguri încearcă să-și pună astfel la adăpost afacerile și să profite din plin de siguranța oferită de spațiul virtual, mai ales că în anumite condiții pot face chiar și vânzări directe către consumatori.

”Pentru a accesa darknet ai nevoie de o aplicaţie specială. Practic cineva trebuie să îţi dea un like pentru a accesa pagina web şi conţinutul. Fiind un mediu foarte fluid, gestionat de infractori, poate să dispară de la o zi la alta. În acealaşi timp asigură şi anonimatul celor care fac tranzacţiile ilicite”.

Specialiștii spun că majoritatea tranzacțiilor făcute pe darknet sunt legate de droguri.

Pe lângă drogurile sintetice produse în Europa, și heroina a început să fie produsă în Olanda, Cehia și Spania. Iar producerea drogului în apropierea pieței de consum reduce riscurile interceptărilor și asigură o disponibilitate sporită față de clienți.

Datele autorităților europene arată că din 2011 până în 2015, traficanții de droguri au câștigat anual între 8 și 10 miliarde euro din vânzările de pe Darknet.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite