Trafic cu pui de căței în Germania. A fost reactivată o filieră mai veche, care include România printre furnizori

25 februarie 2021, 08:11

Traficul ilegal cu animale de companie nu este o noutate. Cățeii sunt la cea mai mare căutare în Germania pentru că legislația caniselor este foarte dură și crescătorii au renunțat, în timp.

În adăposturi sunt din ce în ce mai puțini câini, și aceia adulți. Așa că nu e de mirare că, în plină pandemie, o filieră mai veche din Europa de Est a fost reactivată.

România se află printre furnizorii ilegali de animale.

Udo Kopernik, preşedinte Asociația chinologică: „În acest moment, nu putem face faţă cererii de căţei, în special pui. La începutul pandemiei şi graniţele au fost închise şi, prin urmare, comerţul cu câini, o afacere mare în Germania, a fost oprit. Aşa că nu au mai venit câini din România, Cehia şi Slovenia. Adăposturile şi crescătorii din ţară au fost asaltaţi şi nu au făcut faţă„.

Așa-numita ‘mafie a cățeilor’ pune o presiune inimaginabilă pe adăposturile care preiau deseori animalele părăsite pentru că sunt bolnave.

Un alt aspect al acestei crize de căței este că prețul unui patruped a ajuns și la 3.000 de euro față de o mie, cât era anul trecut.

Asociațiile pentru protecția animalelor se tem însă pentru soarta cățeilor, gândindu-se la ce se va întâmpla când proprietarii vor fi nevoiți, la un moment dat, să se reîntoarcă la birou.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite