Trafic blocat mai mult de 4 ore între România și Ungaria din cauza unei defecțiuni la sistemul informatic din țara vecină

15 decembrie 2020, 12:55

Mai bine de patru ore nu s-a putut circula între Ungaria şi România. La vămile din vestul ţării s-au format rapid cozi de vehicule pe ambele sensuri.

Şi Autostrada Nădlac 2 s-a transformat într-o coloană de maşini pe zeci de kilometri. Traficul a fost reluat după ora 13.00.

La punctele de frontieră de la graniţa cu Ungaria, controlul se face în comun de autoritățile de frontieră ale celor două state, aşa cum prevede legislația europeană.

______________________________________________________________________

ACTUALIZARE Traficul prin punctele de frontieră de la granița comună a fost reluat.

______________

Anterior, autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea că marți, începând cu ora 9.00 (ora României), sistemul informatic al autorităților ungare nu funcționează, astfel că nu s-au putut face formalitățile de frontieră pe sensul de intrare şi ieşire în/din Ungaria.

În unele puncte de frontieră de la graniţa comună au crescut mult timpii de aşteptare.

Din această cauza în unele puncte, timpul de așteptare a crescut deja atât pentru mașinile mici cât și pentru autocamioane.

Astfel la vama Borș se așteaptă și trei ore până la trecerea frontierei atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire, în timp ce la Nădlac II, cea mai mare aglomerație este la mașinile mari care au de așteptat peste o oră și jumătate pentru a ieși din țară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite