Trafic aglomerat, investiții care nu se mai termină. Bucureștenii mai au de așteptat pentru Pasajul Doamna Ghica și parcarea din Pantelimon

17 aprilie 2022, 20:52

Construcția pasajului de la Doamna Ghica, necesar pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei, a început în 2019. Lucrarea ar fi trebuit să fie gata la sfârșitul lui 2020. Dar finalizarea investiției a fost amânată din cauza unor probleme de finanțare și a unor licitații ratate pentru achiziția grinzilor metalice care susțin calea de circulație. Ultimul termen anunțat de autorități e sfârșitul anului. Dar și acesta a devenit incert.

Șoferii așteptă finalizarea lucrării pentru a scăpa de blocajele din trafic.

Locuitorii din zonă vor să vadă și ei pasajul gata cât mai curând. Între timp, folosesc baza edificiului ca parcare.

La câțiva kilometri distanță, construcția parcării de la Pantelimon a fost finalizată. Dar investiția în valoare de peste 20 de milioane de euro nu poate fi încă folosită.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan: „Pentru ca să o dăm în funcțiune trebuie să avem procesul verbal de recepție. (…) Ne lipsesc actele de lucrări cu care să vină constructorul. Imediat ce o să avem aceste acte, semnăm procesul verbal și îi dăm drumul.”

Terminalul park&ride a fost construit mai ales pentru șoferii care vin în Capitală. Aceștia vor putea lăsa mașinile într-un loc sigur și să continue călătoria în oraș cu mijloacele de transport în comun.

În timp ce parcarea cu 500 de locuri de la Pantelimon nu poate fi încă folosită, șoferii lasă mașinile pe unde apucă. Pe carosabil și pe trotuar.

Pasajul de la Doamna Ghica și parcarea din Pantelimon ar ajuta la fluidizarea circulației în Capitală. Iar șoferii ar pierde mai puține ore în trafic, spun specialiștii în infrastructura urbană.

Bucureștiul este orașul din Uniunea Europeană cu cel mai aglomerat trafic auto, conform unui clasament realizat în funcție de numărul de ore pierdute de șoferi în ambuteiaje anul trecut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite